30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara24°C
  • İzmir26°C
  • Berlin27°C

ÖCALAN: GAZZE NEYSE ROJAVA DA ODUR, İSRAİL NEYSE IŞİD'TE ODUR, BİZİM DE İSRAİLİMİZ IŞİD'TİR

Vasisi Mazlum Dinç ile görüşen Öcalan'ın görüşmede, IŞİD'in Şengal saldırısına değindi.

Öcalan: Gazze neyse Rojava da odur, İsrail neyse IŞİD'te odur, bizim de İsrailimiz IŞİD'tir

06 Ağustos 2014 Çarşamba 10:32

Vasisi Mazlum Dinç ile görüşen Öcalan'ın görüşmede, IŞİD'in Şengal saldırısına değinerek, "IŞİD Şengali, Telaferi ele geçirip burada bir hat oluşturup Rojava'ya saldırmayı planlıyor. Buna karşılık Süleymaniye'den Tıl Koçere kadar olan alanın Kürt güçlerince tutulması gerekmektedir. Bu hatta belli bir alan oluşturulması gerekiyor. Kürtler bu konuda ulusal bir tavır alarak ortak hareket edebilmelidirler" dediği öğrenildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın "vasisi" ve avukatı Mazlum Dinç, Pazartesi günü İmralı'ya giderek Öcalan'la görüşmüştü. Mazlum Dinç, görüşme sonrasında Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde yaptığı açıklamada görüşmeye dair bazı açıklamalarda bulunmuştu. Görüşmenin ardından ise Öcalan'ın başta devam eden süreç, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve IŞİD'in Şengal'e saldırısı ile ilgili değerlendirmeleri merakla bekleniyordu.

'IŞİD'E KARŞI ORTAK MÜCADELE EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR'

Öcalan'ın görüşmede IŞİD saldırılarını basından takip ettiğini belirttiği ve bu konuda da çarpıcı değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Öcalan'ın bu konuda şu ifadeleri kullandı:

"Basından takip ediyorum. IŞİD saldırıları devam ediyor. Şengal'e girmişler. IŞİD Şengal'i, Telaferi ele geçirip burada bir hat oluşturup Rojava'ya saldırmayı planlıyor. Buna karşılık Süleymaniye'den Tıl Koçere kadar olan alanın Kürt güçlerince tutulması gerekmektedir. Bu hatta belli bir alan oluşturulması gerekiyor. Kürtler bu konuda ulusal bir tavır alarak ortak hareket edebilmelidirler. IŞİD'e karşı ortak mücadele edilmesi gerekmektedir. IŞİD bölge halklarının demokratik geleceklerinin ortak tehdittir. IŞİD'e karşı Türkmenlerin, Süryanilerin, Kürtlerin-Ezidilerin ve diğer toplumsal kesimlerin içinde olduğu ortak mücadele yürütülebilir. Güvenliklerini ortak almaları konusundaki uyarılarımı önemle yineliyorum."

'GAZZE NEYSE ROJAVA DA ODUR'

Görüşmede Öcalan'ın IŞİD'ın nerdeyse oradan çıkarılması gerektiğini belirterek, Rojava halkının da tüm yaşamını savaşa göre planlaması gerektiğini ifade ettiği belirtildi. Öcalan görüşmede bu konuda şunları söyledi:

"Rojava halkı tüm yaşamını savaşa göre planlamalıdır. Ne kadar sürecekse halk yaşamını savaşa göre planlamalıdır. Normal bir şekilde yaşamamalıdır. Nasıl ki Gazze halkı savaş koşullarında yaşıyorsa, yaşamını savaşa göre şekillendirmişse Rojava halkı da böyle yapmalıdır. Gazze neyse Rojava da odur. İsrail neyse IŞİD'te odur. Bizim de İsrailimiz IŞİD'tir"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.