01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin14°C

ÖCALAN BAĞIMSIZ BİR DOKTOR HEYETİ İSTEDİ

Mehmet Öcalan, görüşme gerçekleştirdiği Abdullah Öcalan'ın bazı sağlık sorunlarından dolayı bağımsız bir doktor heyeti istediğini aktardı.

Öcalan bağımsız bir doktor heyeti istedi

01 Temmuz 2013 Pazartesi 18:38

Mehmet Öcalan, görüşme gerçekleştirdiği Abdullah Öcalan'ın boğazında, burnunda ve ağzında yanmalar olduğunu söyleyerek, Öcalan'ın bağımsız bir doktor heyeti istediğini aktardı.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın yanı sıra İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ndeki tutsaklardan Cumali Karsu ve Hakkı Alphan'ın yakınları, İmralı Adası'nda görüşmelerini gerçekleştirdikten sonra Gemlik'e döndü.

Gemlik Jandarma Karakolu'ndan çıkarken kısa bir açıklama yapan Mehmet Öcalan, "Süreç hassas bir süreçtir o yüzden konuşmayacağım. Süreci korumak için konuşmayacağım. Üç şey söyleyeceğim. Birincisi ağabeyimin sağlık sorunları var. Boğazında burnunda ve ağzında yanmalar vardır. Bağımsız bir doktor heyeti istiyor. Lice'deki ölen gencin ailesine başsağlığı diliyor. Önümüzdeki hafta zannediyorum BDP heyeti oraya gidecek. Diyeceklerim bu kadar. Teşekkür ederim" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.