28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara22°C
  • İzmir25°C
  • Berlin14°C

‘O SES TÜRKİYE’DE KÜRTÇE NİNNİ SÖYLEMEK İÇİN İZİN İSTEDİ

O Ses Türkiye isimli şov programında yarışmacı olan Hayri Kasaç, Türkçe bilmeyen annesi için Kürtçe ninni söyledi. Kasaç, Türkiye halklarına da selam yolladı.

‘O Ses Türkiye’de Kürtçe ninni söylemek için izin istedi

15 Şubat 2020 Cumartesi 11:35

O Ses Türkiye'de Hayri Kasaç isimli yarışmacı Kürtçe bir ninni söylemek için program sunucusu Acun Ilıcalı’dan “20 saniyelik” izin istedi. Ninniyi Türkçe bilmeyen annesi için söylemek isteyen Kasaç, Türkiye halklarına da selam yolladı.

Televizyon izleyicilerinin yıllardır büyük ilgi gösterdiği O Ses Türkiye yarışmasında Hayri Kasaç isimli yarışmacı Kürtçe bir ninni söyledi.

Yarışmada elenmesinin ardından veda ederken Acun Ilıcalı’dan Türkçe bilmeyen annesine Kürtçe seslenmek için izin isteyen Kasaç, “Lorî lorî” isimli ninniyi söyledi.

Daha sonra Türkiye halklarına selam yollayan ve ailesine teşekkür eden Kasaç izleyicilerden alkış aldı. Kasaç’ın 12 yıldır sahne aldığı öğrenildi.

O Ses Türkiye programı daha önce dönem dönem hiç Kürtçe şarkı söylenmemesi nedeniyle eleştirilmişti. 2011 yılında konuyla ilgili bir açıklama yapan programın yapımcısı ve sunucusu Acun Ilıcalı, “Bizim programımız eğlence odaklı ve birçok tartışma konusu olan şeyden uzak kalması gerekiyor. Daha net, tartışmasız yarışmacılar tercih ediyoruz” demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.