30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

O KAYDI MİT VE HÜKÜMET Mİ SIZDIRDI?

"En çok Hükümet'e yaradığına göre: Yoksa MİT'in işi mi?" diye soran Sabah yazarı Emre Aköz günü en iginç MİT-PKK yorumuyla dikkat çekti...

O kaydı MİT ve hükümet mi sızdırdı?

17 Eylül 2011 Cumartesi 11:32

MİT-PKK arasındaki görüşme kayıtlraının sızdırılmasıya başlayan spekülasyonlar tam gaz sürerken günün en iginç iddialarından biri de Sabah yazarı Emre Aköz'den geldi.

Kayıtların kimler tarafından sızdırıldığı tartışılırken bütün ihtimaller yazılıp çiziliyor. Ancak, Aköz bugünkü köşesinde hayli ilginç bir ihtimali yazarak dikkat çekti. Sözkonusu kayıt bizzat MİT ve hükümet tarafından sızdırılmış olabilir mi?

Emre Aköz, sızdırmadan sonra ortaya çıkan tabloda en karlı aktörün hükümet olduğunu yazdı. Sabah yazarı, hükümetin hem Kandil operasyonu için güçlü bir meşruiyet yakaladığını hem de 'kötü adam' rolünü PKK'ya giydiren bir pozisyona geçtiğini savundu. Bu durumda sızdırmanın bir MİT operasyonu olabileceğini yazan Aköz "Bu sızdırmadan "en çok" Hükümet kârlı çıktı" dedi.

İşte Aköz'ün "En çok Hükümet'e yaradığına göre: Yoksa MİT'in işi mi?" başlıklı yazısındaki çarpıcı iddiası:

Hemen hemen bütün olasılıklar, bütün şıklar hakkında bir şeyler söylendi medyada. Biri hariç: MİT'in kendisi!

Bu bir MİT operasyonu olamaz mı?

Kaydın sızdırılması "en çok" kime yaradı diye sorduğumuzda, karşımıza çıkan aktör Hükümet.

Daha düne kadar Hükümet'i eleştirmek için fırsat kollayanlar... Kayda değer bir şey bulamadıklarında, "Ama gözünün üstünde kaşı var" diye söylenenler... "İyi yapıyorsunuz, görüşmelere devam edin" demediler mi?

Kısa süre önceye kadar, "Terör örgütü ile masaya oturulmaz" diye mangalda kül bırakmayan MHP'liler bile pek sesini çıkarmadı. CHP de bir şey demedi... Ordu zaten rayına giriyor...

Sonuç: Bu sızdırmadan "en çok" Hükümet kârlı çıktı. ???

Bu yaklaşım karşısında şaşıranlar, şunu düşünsün: Başka ülkelerin istihbarat örgütleri operasyon yapar da, MİT yapmaz mı?

İstihbarat örgütlerinin operasyonları ille de şiddet içermez ki... Tam tersine, çoğu operasyon sessiz sedasız yapılır. Ne ölen olur, ne de havaya uçan...

Bu olayda da... Başbakan Erdoğan ile Hakan Fidan'ın yurtdışı gezisinde olması... "Hükümet ve MİT yönetimi arkadan vuruldu" intibaını yaratmadı mı?

Günün birinde bu olayın Hakan Fidan ve arkadaşları tarafından planlandığı... Başbakan Erdoğan'ın da, "Hakan Bey'in hedef alındığı malum... Ama hatası olsa da onu harcamayız" diyerek kendi rolünü oynadığı ortaya çıkarsa, hiç şaşırmam.

Çünkü bu işler böyle yapılır. ???

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.