29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara14°C
  • İzmir19°C
  • Berlin9°C

NYT: VİRÜS BÖBREK YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR

Amerikan gazetesi New York Times (NYT), ABD’deki korona virüsü hastalarının birçoğunun böbrek yetmezliği yaşadığını yazdı.

NYT: Virüs böbrek yetmezliğine yol açıyor

19 Nisan 2020 Pazar 12:37

New York Times gazetesi, ABD'deki Covid-19 hastaları arasında böbrek yetmezliğinin çok yaygın görüldüğünü yazdı. Hastalığın böbrekleri özel olarak hedef alıp almadığına dair yeterli araştırma bulunmadığı vurgulansa da, ABD'deki hastaların yüzde 20 ile 40'ının diyalize ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Gazetenin haberine göre, ülkedeki vaka sayıları artarken, hastanelerde solunum cihazının yanı sıra diyaliz makinesi konusunda da yetersizlik yaşanmaya başladı.

Haberde, virüsün yol açtığı Covid-19 hastalığına yakalananların farklı tiplerde organ yetmezliği yaşadığı ve böbrek sorunlarının bunun başında geldiği belirtildi. Habere göre böbrek uzmanları, ülkede yoğun bakımda tutulan hastaların yüzde 20 ila 40’ının böbrek yetmezliği kaynaklı komplikasyonlar yaşadığını hesapladı. Uzmanlar, bu hastaların acil diyalize ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Habere göre, ABD’de salgının çok yoğun yaşandığı New York City, Boston, New Orleans, Chicago ve Detroit gibi kentlerdeki hastalarda böbrek tedavisine giderek daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Ancak hastanelerde diyaliz için yeterli ekipman ve bu alanda eğitimi olan yeterli hemşire bulunmuyor.

Haberde, hastalığın böbrekleri özel olarak hedef alıp almadığına dair şu an için yeterli araştırma bulunmadığı da vurgulandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.