01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara16°C
  • İzmir21°C
  • Berlin22°C

NURAY MERT: ÇOK KAYGIMIZ VAR!

Yazar Nuray Mert Başbakan'ın basında çıkan haberler için, 'Böyle gazetecilik olmaz olsun' sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Nuray Mert: Çok kaygımız var!

05 Mart 2013 Salı 10:40

 Nuray Mert İMC TV'de yayınlanan Gündem Müzakere programında Öcalan'la yapılan görüşme sürecini değerlendirdi. Başbakan'ın görüşme tutanaklarının basına sızması ve Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan haber için söylediklerini sert bir dille eleştiren Mert, "Batsın bu Gazetecilik falan bunlar nedir? Başbakan diyor ki 'Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın' böyle bir şey olur mu? Böyle bir ülke olabilir mi? Buna demokrasi denilebilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

'Kafasında demokrasi yok'

Mert, "Sadece Başbakan Erdoğan'ın ağzından çıkana inanacağız. Neden? Tam tersine! Yani medya denilen şey... Kuvvetler ayrılığı dediğimiz şey... Herkes herkesin söylediği şeyi sınamak ve doğruluğunu yanlışlığını test etmek için var. Biz buna demokrasi diyoruz. O zaman Başbakan'ın kafasında böyle bir şey yok. Böyle bir ülkede böyle bir iktidar anlayışıyla bu süreç nasıl yaşanacak? Zaten çok kaygımız var. Bunlar benim kaygılarımı daha da artırdı" diyerek Başbakan Erdoğan'ın tavrının yanlış olduğunu ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.