19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

NUMAN KURTULMUŞ: NİHAYETİNDE BİR SAVAŞA GİRİYORUZ

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suriye’de Fırat’ın doğusuna gerçekleştirilmesi planlanan operasyon için “savaş” nitelemesinde bulundu.

Numan Kurtulmuş: Nihayetinde bir savaşa giriyoruz

08 Ekim 2019 Salı 10:35

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de Suriye’ye gerçekleştirilmesi planlanan operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Operasyonu “Nihayetinde bir savaşa giriyoruz” diyerek tanımlayan Kurtulmuş, “Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah'ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız. Terör örgütlerinin hangi silahlarının nerede bulunduğu istihbarat birimleri tarafından tespit edilmiştir” açıklamasında bulundu.

Türkiye ile ABD’nin uzun süredir Suriye konusunda fikir ayrılığı yaşadığını vurgulayan Kurtulmuş, Fırat’ın doğusu için “Bizim için burası herhangi bir bölgede, ülkede bizim için fantezi olan gelişme değil” dedi.
 

'Suriye'nin kuzeyi'ndeki her gelişmenin Türkiye için “milli güvenlik” meselesi olduğunu savunan Kurtulmuş, “ABD birçok alanda müttefiğimiz olan bir ülke. Tezlerimizi siyasi ve askeri olarak anlatmaya gayret ettik. ABD’nin on binlerce kilometre ötede Ortadoğu'da güç elde etmek için varolduğu bir ülke. Bizim ise güvenliğimizi var edecek olan bölge” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.