29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin15°C

NUÇE TV’YE 2 AYLIK YAYIN DURDURMA CEZASI

Danimarka Radyo ve Televizyon Kurulu, Nuçe TV, MMC televizyonu ile METV’nin (Mezopotamya TV) yayınlarını 2 ay kapatma cezası verdi.

Nuçe Tv’ye 2 aylık yayın durdurma cezası

26 Eylül 2012 Çarşamba 21:25

Danimarka Radyo ve Televizyon Kurulu, Mesopotamia Broadcasting şirketine bağlı Nuçe TV, MMC televizyonu ile METV’nin (Mezopotamya TV) yayınlarını 2 ay kapatma cezası verdi. Kurul cezayı, ‘yayınladığı programları kaydetme ve saklama sorumluluğunu yerine getirmediği’ ve ‘kurulun gözetim sorumluluğunu yerine getirmesini engellediği’ gerekçesiyle verdiğini ileri sürdü.

Danimarka Radyo ve Televizyon Kurulu, Danimarka mahkemesinin Roj TV ile ilgili davada verdiği karar ardından Ocak ayında Mesopotamia Boradcasting şirketinden, bağlı yayın kuruluşlarının 28 Ekim 2011 ile 26 Ocak 2012 tarihleri arasındaki tüm yayın akışının kopyalarını istemişti. Kurul açıklamasında, şirketin, 4 yayın kuruluşunun programlarının bir kısmının kendilerine sunduğunu belirtti. Kurul, yayın kuruluşlarının, lisans kanunu çerçevesinde tüm yayın kayıtlarını en az 3 aylığına kayıt altına almakla mükellef olduklarını kaydetti.

Radyo ve Televizyon Kurulu, ancak şirketin bu sorumluluğunu yerine getirmediğini belirterek 2 aylık kapatma cezası verdiklerini vurguladı.

Mesopotamia Broadcasting şirketine bağlı Nuçe TV, MMC, Roj TV ve METV yayınlarına dönük 2 aylık kapatma cezasının 3 Ekim Çarşamba günü saat 24.00 itibariyle yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.