NÛBİHAR’IN YENİ SAYISI ÇIKTI
Nûbihar dergisinin 127. sayısı çıktı. Derginin bu sayısında da birbirinden farklı hikayeler, araştırma yazıları ve denemelere yer verilmiş.
27 Haziran 2014 Cuma 10:11
Üç ayda bir yayınlanan Nûbihar dergisinin 127. sayısı çıktı. Derginin bu sayısında da birbirinden farklı hikayeler, araştırma yazıları ve denemeler yer almış.
Derginin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Çevik yazısında geçmişten günümüze Kürtlerin Ortadoğu’daki rolüne değiniyor ve bu bölgede çok daha önemli bir güç olabileceklerini vurguluyor.İsveç’te yaşayan Kürt şair ve yazar Rojen Barnas “Kawa û Ezdehak an Harpagos û Astyages” başlıklı önemli yazısında Kawa’nın “Harpagos”, Ezdehak’ın ise “Astyages” yani son Medya’nın şahı olduğunu belirtiyor ve tarih ile efsane ilişkisine değiniyor.
Yunus Amedî’nin Şeddadiler ile ilgili, M. Xalid Sadînî’nin ise Feqiyê Teyran’ın yeni bulunan mezarı ilgili yazıları okunmaya değer yazılar.
Raif Yaman’ın meşhur Kürdolog Qanatê Kurdo’nun “Tarîxa Edebiyata Kurdî” ile ilgili yazısı ve Tekin Çiftçi ile Abdullah Koçal’ın folklor ile yazıları ilgi çeken yazılar.
Şaban Şenateş ve Mistefa Karadağlı yazıları ise Zazaca kaleme alınmış.
Bu sayının röportajı ise Rojbîn Özkan ve Songül Rojbîn Gündoğdu tarafından yazar Yıldız Ramazanoğlu ile yapılmış.
Bu sayıya katkı veren diğer kalemler şöyle:
Mehmet Rauf Çiçek, Abdullah İncekan, Abdulkadir Gok, Yavuz Acun, Eskerê Boyîk, Fahri Ayhan, M. Zahir Ertekin, Beşir Güçlü, Faruk Akturk, Rahmetullah Karakaya, Mem Med, Murad Celalî, Ahmet Gemi, Nimet Koca, Hesen Polat, Metînê K. Dilxêrî…
Bu sayıda şiirleriyle katkı veren şairler ise şöyle:
Rojen Barnas, Mewlana Celaleddînê Romî (Hayrullah Acar çevirisi), Sidîq Gorîcan, Azad Rêbiwar, Mem Med, Ferhat Kaplan, Mem Artemêt, İslameddin Demirkaya, Dilistanî, Yunus Dilkoçer, Mehmet Bozkoyun, Seyîd Demîrkiran, Denîz Şan, Seyda Ronahî…
İrtibat için: [email protected]
Tel: 0212 519 00 09
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.