29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin16°C

NÛBİHAR DERNEĞİ KURULDU

Kürtçe yayın yapan edebiyat, kültür ve sanat dergisi Nûbihar, Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda gerçekleştirilen resepsiyonla dernekleşmesini kutladı.

Nûbihar Derneği kuruldu

30 Eylül 2011 Cuma 22:44

Kasım 1992'den beri Kürtçe yayın yapan edebiyat, kültür ve sanat dergisi Nûbihar, Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda gerçekleştirilen resepsiyonla dernekleşmesini kutladı. Resepsiyonda konuşan Nûbihar Derneği Genel Başkanı Av. Rauf Çiçek, "Toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek için çabalıyoruz" dedi. Nûbihar'ın kapısının tüm halklara ve her fikre açık olduğunu dile getiren Çiçek, birlik için Kürt halkının ilerleme kat etmesi için büyük çaba içinde olacaklarını belirterek, "Kurduğumuz atölyelerde dernek bünyesinde Kürt dil kursları ve kültürel aktiviteler ile halkımıza hizmet edeceğiz" dedi. 

32084

Çiçeğin ardından söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "19 yıl önce çok soğuk bir iklimde Nûbihar Kürt halkının baharı olmuştu" dedi. Baydemir, Nûbihar'ın dernekleşmesi ile beraber birliğin güçleneceği inancında olduğunu belirterek, "Eskiden medreseler vardı. Medreselerin kapanması ile beyinlerimize kilit vurdular. Bizler anahtarlarımızı bulduk ve inanıyorum ki, dil ve kültür çalışmalarımız ile bu kilidi kıracağız" diye belirtti. 

32085

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da, Nûbihar dergisinin zamanında seküler ve laik kisve altında çıkışlar yapan odaklara karşı Kurdî ve İslami bir çıkış olduğunu belirterek, Nûbihar'ın kurucusu ve Zehra Cemaati'nin önde gelen isimlerinden İzzettin Yıldırımı andı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.