NORVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI: DÜNYA PEŞMERGE’Yİ UNUTMAYACAK
Norveç Dışişleri Bakanı dünya Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’e karşı direnişi ve mücadelesini hiçbir zaman unutmayacak dedi.

08 Şubat 2015 Pazar 13:27
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani 51. Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda dünya liderleriyle görüşmelerini dün de sürdürdü. Mesud Barzani Norveç Dışişler Bakanı Borge Brende ile görüştü.
Görüşme ardında Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin IŞİD karşısındaki başarısına atfen Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’ye ”Sizin yürüttüğünüz mücadeleden kıvanç duyuyoruz. Yaptıklarınız hiçbir zaman dünyanın hafızasından silinmeyecek derin bir iz bırakmıştır.” dedi. Brende IŞİD’e karşı mücadelede her zaman Kürdistan Bölgesi’nin yanında olduklarını söyledi.
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ise Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende’ye Kürd halkı adına teşekkür etti ve ”Dünya güvenliği için daha fazla işbirliğine ihtiyaç olduğunu” söyledi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.