17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara14°C
  • İzmir18°C
  • Berlin20°C

NİŞANYAN'IN 12 BAĞ EVİNE YIKIM KARARI

İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nün tanınmış isimlerinden yazar Sevan Nişanyan'ın yaptırdığı 12 bağ evine yıkım kararı çıktı. Nişanyan, karara tepki gösterdi.

Nişanyan'ın 12 bağ evine yıkım kararı

15 Ağustos 2010 Pazar 14:45

İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nün tanınmış isimlerinden yazar Sevan Nişanyan'ın yaptırdığı 12 bağ evine yıkım kararı çıktı. Nişanyan, karara tepki gösterdi.

1995 yılında Şirince'ye yerleşen Sevan Nişanyan, eski köy evlerini restore ederek kendi pansiyonunu yaptırdı ve 1999 yılında işletmeye başladı. Nişanyan, SİT alanında izinsiz restorasyon yaptığı için 2001 yılında 10 ay hapis yattı. Bu arada pansiyonunun yanına yeni yapılar eklendi. Pansiyon, 2000'de kendisine ait 2 konut ve 2008'de de bir müştemilat için İl Özel İdaresi Encümeni tarafından yıkım kararı alındı. Bu kararlar Selçuk Kaymakamlığı'na bildirildi. Ancak, söz konusu yapılar halen yıkılmadı. İl Encümeni son olarak geçen 4 Ağustos'ta Nişanyan'ın kaçak olarak yaptığı 12 yapı için yıkım kararı aldı.

Bu yapılar içerisinde bağevi denen tek katlı konaklama birimleri, havuz, mutfak ve müştemilat bulunuyor. Encümen bu kararı da Selçuk Kaymakamlığı'na bildirdi. Duruma tepki gösteren Nişanyan, "Devlet yapmayı bilmez ama yıkmaya gelince hepsi aslan. Yıktırılacak binalar benim kendi çocuğum gibi" dedi. Yıktırılması kararlaştırılan Nişanyan Evleri Türkiye'de küçük otelcilik sektörünün öncüsü olarak tanınıyor. Kısa bir süre öncesine dek Taraf gazetesinde köşe yazarı olan Nişanyan'ın 'Yanlış Cumhuriyet' adlı bir kitabı bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.