04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara19°C
  • İzmir20°C
  • Berlin19°C

NEW YORK TİMES'TAN BAŞBAKAN'A GEZİ YANITI

Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri için ilan yayınlayan Washington Post ve New York Times gazetelerine getirdiği eleştirilere yanıt geldi.

New York Times'tan Başbakan'a Gezi yanıtı

08 Haziran 2013 Cumartesi 13:18

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri için ilan yayınlayan Washington Post ve New York Times gazetelerine getirdiği eleştirilere yanıt geldi.

New York Times’ın Kurumsal İlişkiler Direktör Yardımcısı Eileen M. Murphy yaptığı açıklamada, “Gazetemizin ilan ve editoryal bölümleri operasyonel anlamda birbirinden tamamen ayrıdır. NYT sivil toplum örgütlerinin ilanlarını pek çok konudaki görüşlerini aktarmak isteyen sivil toplum örgütlerinin ilanlarını kabul etmektedir. Biz bu tür ilanları yayınlarız çünkü ABD Anayasası’ndaki haber verme ve görüş bildirme hakkı kadar halkın düşüncelerini duyurma hakkına inanmaktayız.”

Başbakan Erdoğan, “Yabancı medyadan Türkiye’de yaşananları ideolojik yaklaşımlarla ele almamalarını ve sipariş üzerine ilan almamalarını da kendilerine hatırlatırım. Parayı basmak suretiyle ilan verenlerin de kaynaklarını da biliyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.