30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara23°C
  • İzmir24°C
  • Berlin23°C

NEVROZ ATEŞİNİ YASAKLI LİDER YAKACAK

Newroz ateşini, siyasi yasaklı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş ve Osman Baydemir ile birlikte yakacak.

Nevroz ateşini yasaklı lider yakacak

14 Mart 2010 Pazar 03:17

BDP’nin organize ettiği Newroz kutlamaları, 17 Mart’ta Yüksekova’da start alacak.

BDP’nin organize ettiği Newroz kutlamaları, 17 Mart’ta Yüksekova’da start alacak. Newroz ateşini, siyasi yasaklı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş ve Osman Baydemir ile birlikte yakacak. Kutlamalar, 100’den fazla merkezde gerçekleştirilecek.

Bu yıl ki Newroz kutlamaları için 103 merkezde izin başvurusu yapıldı. Kutlamalar, 17 Mart’ta Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde start alacak. Buradaki kutlamaya, kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı lideri Ahmet Türk ve siyasi yasaklı bir diğer isim Aysel Tuğluk da katılacak.

Kutlamaların merkezi Diyarbakır

Kutlamalar daha çok BDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da belediyesinin bulunduğu veya geniş kitlesinin bulunduğu il ve ilçelerde gerçekleştirilecek. İstanbul, Mersin, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Aydın, Osmaniye, Konya, Denizli, Eskişehir ve Kırşehir’de de kutlamalar yapılacak. Her yıl olduğu gibi kutlamaların merkezi yine Diyarbakır olacak. Kutlamalar, 21 Mart’ta Diyarbakır’daki büyük organizasyonla tamamlanacak. Diyarbakır’daki kutlamada Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aynı gün İstanbul’da yapılacak kutlamada BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve İstanbul Milletvekilleri Ufuk Uras ile Sebahat Tuncel konuşma yapacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.