05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin16°C

NEFES DE ÇAKMA MİLLİYETÇİ ÇIKTI!

İzlenme rekorları kıran "Nefes" filmi, davalık oldu. Film büyük kar yapmasına rağmen oyuncularının ve set emekçilerinin parasını ödenmiyor.

Nefes de çakma milliyetçi çıktı!

14 Şubat 2010 Pazar 12:54

Güneydoğu'da görevlendirilen yüzbaşı ve komutasındaki 39 askerin hikayesinin anlatıldığı, izlenme rekorları kıran "Nefes" filmi, davalık oldu.

"Nefes" filminin 9 çalışanı, Fida Film ile Yönetmen Levent Semerci'nin sahibi olduğu Creavidi Film'in ücret ve diğer hakedişlerini ödemediğini belirterek Sinema Emekçileri Sendikası'na başvurdu. İddiaya göre yapımcı firma, filmden elde edilecek gelirin yüzde 10'nunu toplam 39 oyuncu arasında eşit olarak paylaştırmayı taahhüt etti. Ayrıca çekimler boyunca, her ay bin lira ücret ödeneceği de taahhütte yer aldı. Ancak, iddiaya göre film gişe ve diğer gelirlerden çok büyük oranda kar elde etmesine rağmen çalışanlara hak ettikleri bedel ödenmedi. Sinema Emekçileri Sendikası (Sine- Sen) Hukuk Danışmanı avukat Burhan Gün aracılığıyla yapımcı firmalara ihtarname gönderen oyuncular, alacaklarını istedi. Burhan Gün, "Filmin kârı 13 milyon lira civarında. Buna rağmen çalışanlara paraları ödenmedi. Uzlaşma olmazsa dava açacağız" dedi.

'Askerliğimi yapıyor gibi hissettim'

Filmde Kamil Astsubayı canlandıran Sinan Ateş, 12 ay boyunca dağda kaldığını, 12 bin lira ve filmin kazancından yüzde 10 alması gerekirken, kendisine sadece 7 bin 200 lira verildiğini söyledi. Ateş, "Çekimlerde yüzümde fünye patladı, bir süre duymadım. Böbreklerimi üşüttüğüm için iltihap oldu. O süre içinde askerliğimi yapıyor gibi hissettim. Hepimiz o kadar kaptırmıştık kendimizi... Duygusal olarak da bağlanmıştık. Şimdi ise ne arayan ne soran var. Muhatap bile bulamıyoruz" dedi.

'4 hafta dağda kaldım'

Filmde terörist kadını canlandıran Banu Çiçek de, çekimler sırasında 4 hafta dağda kaldığını belirterek, "O kadar zor koşulda çalıştık ki, sağlığımızı kaybettik. Ancak verilen hiçbir söz tutulmadı" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.