02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara13°C
  • İzmir20°C
  • Berlin22°C

NECMEDÎN KERÎM: KERKÜK, FEDERAL KÜRDİSTAN'A BAĞLANMASIN

Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm, Kerkük’ün Bağdat’tan ayrılmasını ancak Federal Kürdistan’a bağlanmadan özerk bir statüye kavuşmasını istediklerini belirtti.

Necmedîn Kerîm: Kerkük, Federal Kürdistan'a bağlanmasın

22 Mayıs 2016 Pazar 14:31

Sewza radyosuna konuşan Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm, ‘‘Biz Kerkük’ün Bağdat’tan ayrılmasını istiyoruz. Bu, Federal Kürdistan’ın yanında yer alacağız anlamına gelmiyor. Referandum yapılana kadar geçiş süreci 3 yıl sürebilir. Kerkük; Bağdat’a bağlı mı kalacak, Federal Kürdistan’a mı bağlanacak ya da kente özerk bir statü mü verilecek?  Tüm bunlar referandumda belli olacak’’ dedi.

Kerkük Valisi ve aynı zamanda YNK Politbüro Üyesi olan Necmedîn Kerîm, Irak Anayasası’nın vilayetlere başka bir bölgeye bağlanma hakkı tanıdığını belirterek, ‘‘Bir ilin kendi hakkında merkezi idareden ayrılması o ilin iradesiyle belirlenebilir. Bu, ülkenin parçalanması anlamına gelmez’’ ifadelerini kullandı.

Basnews’e konuşan Kerkük’ten siyasi bir kaynak, şu anda ABD’de olan Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm’in, ‘’Federal Kürdistan İdaresi Dışında Kalan Kürd Bölgeleri’nin özel bir statüde kalması ve referanduma engel olunması için ABD’yi ikna etmeye çalıştığını’’ ileri sürdü.

Sözkonusu kaynak, Şiilerin de Necmedîn Kerîm’i bu konularda desteklediğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.