24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara30°C
  • İzmir26°C
  • Berlin10°C

NEÇİRVAN BARZANİ’NİN YEMİN TÖRENİ BAŞLADI

Kürdistan Parlamentosu tarafından Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na seçilen Neçirvan Barzani yemin ederek göreve başlıyor.

Neçirvan Barzani’nin yemin töreni başladı

10 Haziran 2019 Pazartesi 11:03

Başkent hewler’deki Saad Abdullah Konferans Salonu’nda saat 11:00’de başlayacak olan yemin töreni için yaklaşık 20 gündür yoğun bir çalışma yürütülüyor. Törene yurt içi ve yurt dışından bin 200 kişi davet edildi.

Neçirvan Barzani için düzenlenen tören Kürdistan Bölgesi ve Irak tarihinin en büyük ve üst düzey protokol olma özelliğini taşıyor. İlk defa seçilmiş bir lider için bu kapsamda bir tören düzenleniyor. Protokolün kapsamı aynı zamanda Kürdistan Bölgesi ve kurumlarının birkez daha dünyaya tanıtılması amacını taşıyor.

Canlı İzle...

Törende Başkan Mesud Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi, Irak Başbakanlığı temsilcisi ve yabancı ülke temsilcileri konuşma yapacak. Daha sonra Neçirvan Barzani önümüzdeki dört yıl için proje ve hedeflerini açıklayacak.

Kürdistan Bölgesi’ndeki partilerin liderler ve yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Kürdistan Bölgesi’ndeki yabancı ülke temsilcileri ve Iraklı yetkililer de törende hazır bulunuyor.

Tören, şu sıralamayla yapılacak:

1- Şehitler için bir dakikalık saygu duruşunda bulunulması, ardından Kürt ulusal marşı Ey Reqîb ile Irak ulusal marşının okunması,

2- Neçirvan İdris Barzani’nin Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilmesi kararının okunması,

3- Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan İdris Barzani’nin yemin etmesi,

4- Katılımcılardan bazılarının konuşma yapması,

5- Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan İdris Barzani’nin konuşması.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.