07 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin12°C

NEÇİRVAN BARZANİ'DEN KÜRDİSTAN HALKINA MESAJ

Federal Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani yaptığı açıklamada halkı sükunete davet etti.

Neçirvan Barzani'den Kürdistan halkına mesaj

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:51

Federal Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani yaptığı açıklamada halkı sükunete davet etti.

Barzani, “Ey aziz ve direnişçi Kürdistan halkı! Sizi temin ediyorum ki, Peşmerge gücümüz Şengal’de ilerliyor. Celawle ve Mahmur cephelerinde de IŞİD teröristlerini bozguna uğrattı. Kürdistan halkı düşmanların yenileceğine inanmalıdır. Halkımıza bu konuda güvence veriyorum” dedi.

“Kürdistan halkından talebimiz ve ricamız hiçbir şekilde korkuya kapılmamalarıdır” diyen Barzani, “Huzur ve sükunet içinde yerlerinde kalsınlar. Normal yaşantılarına devam etsinler ve işlerinin başında dursunlar” şeklinde konuştu.

Barzani, “Kürdistan hükümeti olarak, terörist örgütün, topraklarını kirletmesine asla müsaade etmeyeceklerini” dile getirerek, Kürt bölgesindeki ilerlemeyi ve kalkınmayı sürdüreceklerini vurguladı.

52309

Barzani, Kürt halkına da peşmergeye gereken desteği vermesini istedi. “Kürdistan halkından ve gençlerinden, cesaretlerinin yüksek olmasını rica ettiğini” belirten Barzani, şunları kaydetti:

“Meşru davamıza olan inancımız eksiksiz olmalıdır. Biz şuan işgalci terörist örgütlere karşı halkımızı ve topraklarımızı savunuyoruz. Bunun için de sizin yüksek cesaretinize ihtiyacımız var. Teröristler, peşmerge güçlerine karşı bozguna uğruyor ve büyük zayiat veriyor. Bütün Kürdistan halkının cesareti yüksek olsun. Huzur ve sükunet içinde yerlerinde kalsınlar.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.