20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

NEÇİRVAN BARZANİ’DEN BAĞDAT'TA YOĞUN TEMASLAR

Başbakan Neçirvan Barzani, Irak’ta yeni hükümet kabinesi ve Cumhurbaşkanlığı meselelerini görüşmek üzere Bağdat’ta temaslarda bulundu.

Neçirvan Barzani’den Bağdat'ta yoğun temaslar

23 Eylül 2018 Pazar 07:13

Başbakan ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Barzani Bağdat’ta, Irak Başbakanı Haydar Abadi, Hikme Hareketi Lideri Ammar el Hakim, Kanun Devleti Lideri Nuri Maliki, Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi Amiri, Vataniye Koalisyonu Başkanı İyad Allawi, İrade Hareketi Lideri Falih Feyaz ile ayrı ayrı görüştü. 

Görüşmelerde, Irak’taki siyasi gelişmelerin yanı sıra kurulacak yeni hükümeti kabinesi ve cumhurbaşkanlığı meseleleri ele alındı.  

Toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre, Başbakan Barzani ile Ammar el Hakim arasında gerçekleşen görüşmede Irak’taki siyasi gelişmeler ele alındı.  

Barzani ile Hakim, önümüzdeki dönemde güvenlik ve istikrarın sağlanacağı, halka hizmetlerin sunulacağı ve Hewler ile Bağdat arasındaki sorunların Irak Anayasası çerçevesinde çözüleceği sağlıklı ve başarılı siyasi bir sürecin olmasını ümit etti. 

Uzlaşı, denge ve gerçek ortaklık prensiplerine vurgu yapan Barzani ile Hakim, herkesin siyasi süreçte ve yönetimde bulunması bakımından Irak’taki bileşenlerin arasında işbirliği olması üzerinde durdur.  

Başbakan Neçirvan Barzani’nin Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri Maliki ile cumhurbaşkanı adayları görüştüğü bildirildi. 

Nuri Maliki’nin ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede yeni hükümet kabinesi ve cumhurbaşkanlığı meselesinin ele alındığı belirtildi. 

Maliki, yeni hükümet kabinesinin kurulması için çabaların hızlandırılması gerektiğini altını çizerek, “Siyasi istikrar ve halk için hizmet sağlayacak güçlü bir hükümet kurulmalı” dedi. 

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamento Başkanı 2. Yardımcısı Beşir Hedad, yeni hükümet kabinesiyle Bağdat ile yen bir sayfa açarak uzlaşı ve denge prensiplerine çerçevesinde Kürdistan Bölgesi’nin haklarının sağlanmasını ümit ettiklerini belirtti. 

Hedad, “Irak’ta kurulacak yeni hükümet kabinesinde dengenin sağlanması için Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne ihtiyacı var” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.