29 Mart 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara14°C
  • İzmir17°C
  • Berlin7°C

NEÇİRVAN BARZANİ, İNGİLTERE’NİN BAĞDAT BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi John Wilkes’i kabulünde Kürt siyasi partilerinin Irak Parlamentosu’nda ortak hareket etmesinin Kürdistan Bölgesi’nin elini güçlendireceğini söyledi.

Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi ile görüştü

13 Eylül 2018 Perşembe 12:03

Federal Kürdistan Hükümeti resmi web sayfasında yer alan açıklamaya göre Başbakan Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi John Wilkes ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Irak’ta kurulacak yeni hükümet kabinesi ve son gelişmlerin değerlendirildiği görüşmede İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi John Wilkes, Irak’ın yeni kurulacak ortak hükümetinin Bağdat ile Erbil arasındaki sorunları çözmesini umut ettiğini belirterek, Kürdistan Bölgesi’nin yeni kurulacak hükümetteki rolüne dikkat çekti.

İngitere’nin Bağdat Büyükelçisi, ayrıca Kürdistan Parlamento seçimlerinin başarı ile sonuçlanmasını umut ettiğini vurguladı.

Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan ile Irak siyasi partileri arasındaki diyalog hakkında kısa bir açıklama yaptıktan sonra Kürt partilerinin Irak Parlamentosu’nda birlik halinde hareket etmesi halinde Kürdistan Bölgesi’ni Bağdat’ta elini güçlendireceğini söyledi.

Başbakan konuşmasının devamında Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünde Kürdistan Bölgesi’nin Irak hükümeti ve Parlamentosu’nda oynadığı rolün önemine dikkat çekti.  

Başbakan ayrıca Kürdistan Parlamento seçimlerine tüm siyasi partilerin katıldığını ve seçim kampanyasının başarılı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Başbakan Neçirvan Barzani, yeni kurulacak Kürdistan hükümetinin önceki kabinenin başlattığı reform ve yeniden yapılandırma sürecini tamamlamasını umut ettiğini kaydetti.

Görüşmenin geri kalan kısmında bölgedeki son gelişmeler değerlendirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.