28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara22°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

NATO'DA GERİLİM: ALMANYA'DAN TRUMP'A JET YANIT

NATO zirvesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Almanya'yı Rusya'yla ilişkileri nedeniyle eleştirmesinin gölgesinde başladı. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Trump'a tepki gösterdi.

NATO'da gerilim: Almanya'dan Trump'a jet yanıt

11 Temmuz 2018 Çarşamba 13:03

Brüksel’deki kritik NATO zirvesi öncesinde Washington’ın ittifaka yaptığı maddi katkıyı sorgulayan ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa’nın en zengin ülkesi Almanya’yla daha ilk dakikadan bir kriz çıkarmış görünüyor. Trump’ın bu sabah zirve öncesinde Almanya-Rusya ilişkilerini sorgulaması Berlin’in sert tepkisini çekti. Almanya Dışişleri Bakanı Ursula von der Leyen, Trump’a cevap verdi.

Gerilim, Trump’ın zirve öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile kahvaltıda sarf ettiği sözler üzerine patlak verdi. Trump, NATO müttefiklerinin ABD’den Rusya’ya karşı savunma için para talep ederken Moskova’dan enerji almasını eleştirip, “Almanya Rusya’nın bir esiri” dedi.

Berlin’in yanıtı ise gecikmedi. Savunma Bakanı von der Leyen, “Rusya’yla şüphesiz bir dizi sorunumuz var” deyip, Trump’a şu yanıtı verdi: “Diğer yandan, ülkeler, ittifaklar ve rakipler arasındaki iletişim hattını açık tutmanız gerektiği de tartışmasız.

NATO GENEL SEKRETERİ: ALMANYA’NIN ULUSAL MESELESİ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de, Trump’ın, Almanya’nın Kuzey Akım 2 enerji boru hattına desteğini eleştirmesiyle ilgili bir soruyla karşılaştı. Stoltenberg, Almanya içinde bu konuda farklı görüşler olduğunu belirterek, “Bu bir ulusal karar” dedi. Stoltenberg, NATO’nun bu konuda bir kanaat belirtemeyeceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.