29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin15°C

NATO UKRAYNA GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR

NATO liderleri Ukrayna’daki savaş gündemiyle olağanüstü zirvede bir araya geliyor. Zirvede caydırıcılığı artırmaya yönelik ek tedbirler ele alınacak.

NATO Ukrayna gündemiyle toplanıyor

24 Mart 2022 Perşembe 01:39

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatının başlamasının birinci ayında Brüksel’de toplanacak olan NATO liderleri Rusya’ya karşı “birlik” mesajı verirken, caydırıcılığı artırmaya yönelik ne gibi ek tedbirler alınabileceğini de masaya yatıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı olağanüstü zirvede, 30 müttefik ülkenin devlet ve hükümet başkanları işgalin başlamasının ardından ilk kez yüz yüze bir araya gelecek. DW Türkçe’de yer alan habere göre, zirvenin ana gündem maddesi ise Ukrayna’da devam eden savaş.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirveyi duyurduğu açıklamasında “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin sonuçlarını, Ukrayna’ya güçlü desteğimizi ve güvenliğimizdeki yeni gerçeklik karşısında NATO’nun caydırıcılık ve savunmasının daha da güçlendirilmesini ele alacağız” demişti. Stoltenberg bugünkü basın toplantısında da yarınki zirveden Ukrayna’ya verilen desteğin daha da kuvvetlendirilmesine yönelik bazı kararların çıkmasını umduğunu belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.