09 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin13°C

MUTTEKİ'DEN AHMEDİNEJAD'A SERT ÇIKIŞ

Bir süre önce İran Dışişleri Bakanlığı görevinden alınan Manuçehr Mutteki, Ahmedinejad'a sert eleştiriler getirdi.

Mutteki'den Ahmedinejad'a sert çıkış

19 Aralık 2010 Pazar 11:39

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından dışişleri bakanlığı görevinden alınan Manuçehr Mutteki, sert konuştu. Mutteki, Senegal'de görevdeyken azledilmesinin "gayri İslami, siyasi ve diplomatik geleneğin dışında ve de hakaret içeren bir yaklaşım" olduğunu söyledi.

Eski Dışişleri Bakanı, Ahmedinejad'ın kendisinin yerine atadığı Ali Ekber Salihi için düzenlenen devir teslim törenin de haberi olmadığını belirtti. Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törende, kendisine tören tarihinin bildirildiğine dair yapılan açıklamayı tekzip eden Mutteki, "yetkililerin sözlerinde sadakat ilkesine uyması gerektiğini" ifade etti.

Yurtdışı gezisine başlamadan önce Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile gezisi hakkında bilgi vermek üzere görüştüğünü kaydeden Mutteki, Fars ajansında yer alan açıklamasında "göreve çıktıktan hemen 24 saat sonra yerine birinin atanacağından ve daha da komik olanı, devir teslim töreninin yapılacağı günden haberdar olmadığını" kaydetti. Mutteki, Dışişleri Bakanı yurt dışında görevini yürütürken görevden alınmasını "gayri İslami, siyasi ve diplomatik geleneğin dışında ve de hakaret içeren bir yaklaşım" şeklinde değerlendirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.