18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara16°C
  • İzmir17°C
  • Berlin4°C

MUSENNA VALİSİ KÜRT HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Musenna Valisi Ahmed Menfi, Iraklı bir askerin Enfal yakınlarının Kürdistan bayrağı taşımasına karşı çıkmasından dolayı Kürt halkından özür dileyerek, davranışın şahsi olduğu ve söz konusu asker hakkında yasal sürecin başlayacağını söyledi.

Musenna Valisi Kürt halkından özür diledi

31 Temmuz 2019 Çarşamba 13:32

Irak’ın Musenna vilayetine bağlı Nugreselam bölgesinde bulunan Semawe çölünde geçen yıl Mart ayında 4 toplu mezar tespit edilmişti. Açılan mezarların birinde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 75 kurbana ait cesetler çıkarılmıştı. 

Semawe’de bulunan toplu mezarın açılmasından sonra kurbanların Germiyanlı Kürtler olduğu ve Saddam Hüseyin döneminde katledildikleri ortaya çıkmıştı. 

Mezarın açıldığı gün yaklaşık 35 kurban yakını Kürdistan bayrağı taşımasına, Iraklı bir asker karşı çıkarak, bayrağı kaldırmalarını talep etmesi üzerine taraflar arasında tartışma yaşanmıştı. 

Rûdaw TV’nin 20:00 haber bültenine katılan Ahmed Menfi, “Öncelikle hükümetimiz, Musenna Valisi olarak ve bölgedeki vatandaşlarımız adına yaşananalardan dolayı özür diliyoruz. Yaşanan kişisel bir davranış olup, Yüksek Güvenlik Komisyonu Başkanı olarakta olaya ilişkin inceleme başlatılması için komisyon kurulması talimantını verdim. Söz konusu asker hakkında yasal prosedür başlatılacaktır” dedi.  

“Yasalar kapsamında çalışıyoruz” diyen Ahmed Menfi, sözlerine şunları ekledi:  

“Bu bayrak - Kürdistan bayrağı- yasalarımızda belli bir yere sahiptir. Kürt halkından ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yaşananlardan dolayı özür diliyorum. Güvenliğin sağlanması için söz veriyoruz. Kürtler güvenliğin ve istikrarın sağlamasa önemli bir role sahiptir. Kürtlerin Irak’taki siyasi süreçte sahip olduğu rolü unutmuyoruz. Bir kez daha tüm Kürdistan halkından özür diliyorum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.