30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara21°C
  • İzmir23°C
  • Berlin24°C

MUKTEDA SADR'DAN TÜRKİYE'YE TEPKİ, PKK İLE DİYALOG ÇAĞRISI

Türkiye'nin Irak'ta düzenlediği 'Pençe Harekâtı’na Irak siyasetinin en etkili isimlerinden olan Şii din adamı Mukteda Sadr'dan tepki geldi. Sadr PKK ile de diyalog çağrısında bulundu.

Mukteda Sadr'dan Türkiye'ye tepki, PKK ile diyalog çağrısı

15 Haziran 2019 Cumartesi 14:42

Irak’ta son seçimleri kazanan koalisyonun lideri olan, kendisi parlamentoya girmeyen ama vekiller üzerinde nüfuzu bulanan Sadr, hem Türkiye’nin Irak topraklarındaki saldırılarını hem de Türkiye’ye yönelik saldırıları kınadı.

Iraklı Şii lider Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Irak topraklarını bombalamasını kınıyoruz. Eğer bu bombardıman anlaşmalara dayanıyorsa, o zaman bunlar boş ve anlamsız anlaşmalardır” dedi. Sadr, ‘Türkiye’ye yönelik terör saldırılarını kınadığını, Ankara’nın sınırlarını korumasına izin verilmesi gerektiğini ve Irak’ın komşularına saldırı düzenlenen güvenli bir bölge olmaması gerektiğini’ de vurguladı.

Sadr’ın, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullanması dikkat çekti:

“Aynı zamanda Türk hükümetine, karşılaştığı ‘muhalefet’i barışçıl bir şekilde, mantık ve medeni yöntemler yoluyla, her iki tarafın güvenliğini ve ifade özgürlüğünü muhafaza edecek bir sistematik diyaloğa dayanarak çözme çağrısı yapıyorum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.