29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

MUHARREM İNCE’YE ‘APOLET’ SORUŞTURMASI

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin, 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkında söylediği ‘apoletlerini sökeceğim’ sözleri için soruşturma başlatıldı.

Muharrem İnce’ye ‘apolet’ soruşturması

18 Eylül 2018 Salı 11:29

24 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında savcılık soruşturma başlattı.

Soruşturmanın konusu ise İnce’nin dönemin 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkında söylediği ‘apoletlerini sökeceğim’ sözleri.

NTV’nin haberine göre Ayhan Aslan adlı bir kişi, Muharrem İnce’nin seçim sürecinde, 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkındaki sözleriyle ilgili, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na “örgüt propagandası ve tehdit suçları” kapsamında, şikayette bulundu.

Başvuruyu değerlendiren Başsavcılık, soruşturma sürecini başlattı.

Ne olmuştu?

24 Haziran seçimleri öncesinde İsmail Metin Temel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muharrem İnce’yi hedef alan bir konuşmasını alkışlarken görüntülenmiş, İnce de bunun üzerine mitinglerinde “30 Ağustos’ta ilk emekliye ayıracağım general o olacak. 81 milyonun huzurunda söylüyorum, senin apoletlerini sökmezsem ben de Muharrem İnce değilim” demişti.

İnce, bir ordu komutanının siyasi bir konuşmayı alkışlamasının kabul edilemeyeceğini de ifade etmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.