29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

MUHARREM İNCE CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Muharrem İnce CHP’den istifa etti

08 Şubat 2021 Pazartesi 15:35

Eski Yalova milletvekili ve 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, CHP’den istifa etti.

2020’nin Eylül ayında “Bin Günde Memleket Hareketi” adında bir oluşum başlatan İnce, bir süredir yeni bir siyasi parti kurma çalışmaları yürütüyordu.

İnce, bugün düzenlediği basın toplantısında, yeni bir yola çıktıklarını ve hedeflerinin “yüzde 50+1 olduğunu” belirtti.

Muharrem İnce, “Partinin tabanı ile yönetimi arasında büyük uçurum meydana gelmiştir. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum… Ortada ilke, liyakat yoktur, Atatürk’ün emaneti yoktur. Kimlerle yolumu ayırıyorum?ABD’den demokrasi talep edenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal Atatürk demeyenlerle yolumu ayırıyorum” diye konuştu.

“Bizim asla asla asla olmayacağımız bir yer var, o da Cumhur İttifakı’dır” diyen İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ‘istifa’ çağrısında bulundu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘istifa et’ diyemeyen muhalefet de istifa etmelidir” diyen İnce, “İkisi de birbirinden beter. Biri merkez de, diğeri belediyelerde iktidar. Mutlu bir azınlık var ülkede. Bu iktidardan da bu muhalefetten de huzur gelmez ülkeye” diye ekledi.

İnce, geçtiğimiz haftalarda CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in ‘Memleket Hareketi’ne katıldıklarını belirterek, “Parti çalışmalarına devam ediyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.