30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

MÜCAHİT BİLİCİ: NURCULUK FİKİRSEL OLARAK BÜYÜK BİR ÇÖKÜŞ YAŞIYOR

Akademisyen Mücahit Bilici, Nurculuğun fikirsel olarak çöküş yaşadığını belirtti. Bilici, "İslamcılığın, Nurculuktaki sorgulama eğilimi önünde bir kesintiye yol açtığını düşünüyorum" diye konuştu.

Mücahit Bilici: Nurculuk fikirsel olarak büyük bir çöküş yaşıyor

11 Mayıs 2017 Perşembe 19:30

Sosyolog Mücahit Bilici, Medyascope canlı yayınına katıldı. İslamcılık ve Said Nursi üzerine çalışmaları olan Bilici, Nurculuğun fikirsel olarak çöküş yaşadığını söyledi.

New York Şehir Üniversitesi John Jay College’da sosyoloji bölümü öğretim üyesi olan Doç. Dr. Mücahit Bilici “Fikirsel olarak, entelektüel olarak Nurculuk büyük bir çöküş yaşıyor” dedi. İslamcılığın, Nurculuktaki sorgulama eğilimini engellediğini belirten Bilici’nin değerlendirmeleri şöyle:

“Aslında İslamcılığın, Türkiye’de Nurculuktaki sorgulama eğilimi önünde bir kesintiye yol açtığını düşünüyorum. Nurculuk belki evrilip biraz sorgular hale gelecekken şimdi İslamcılık vurgusu, İttihad-ı İslam ve AK Parti’nin cazibe ve hamasetinin içinde Nurculuk şu anda sürükleniyor aslında. Belki ekonomik imkanlar, politik imkanlar itibariyle çok baharvari bir ortamda kendini buluyor olabilir ama fikirsel olarak, entelektüel olarak Nurculuk büyük bir çöküş yaşıyor. Nitekim tarikatlara benzer bir çizgide seyrediyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.