04 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara9°C
  • İzmir14°C
  • Berlin14°C

MİROĞLU'NDAN MİLLİYETÇİ PROF.'A: SEN UZAYDAN MI GELDİN?'

Taraf yazarı Orhan Miroğlu ile Prof. Dr. Nadim Macit arasındaki tartışmada ateşli bir Kürt sorunu polemiğine tutuştular...

Miroğlu'ndan Milliyetçi prof.'a: Sen uzaydan mı geldin?'

07 Ocak 2012 Cumartesi 19:30

Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı hararetli bir Kürt sorunu tartışmasına sahne oldu. Taraf yazarı Orhan Miroğlu ile Prof. Dr. Nadim Macit arasındaki tartışmada gergin anlar yaşandı.



Sakin mizacıyla bilinen Orhan Miroğlu'nun canlı yayında çileden çıktığı tartışmada karşılıklı atışmalar yaşandı. Nadim Macit'in hayli milliyetçi kalan değerlendirmeleri üzerine araya giren Miroğlu 'sen uzaydan mı geldin?' diye sordu. Kürtçe eğitim talebini 'ırkçılık' ve 'meczupluk' olarak tanımlayan Macit bunun kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyleyip "bu topraklarda yaşayan herkes Türk'tür" stüdyoda gerilim tırmandı.

Macit'in sözlerine müdahale eden Orhan Miroğlu "insanların kimliklarine sahip çıkmalarına nasıl ırkçılık dersiniz? Asıl ırkçılık insanların kimliklerini bastırmaktır. Bakın bu kadar felateri bu yüzden konuşuyoruz, bunca kan bu nedenle aktı. Siz bir dünyalı mısınız, uzaydan mı geldiniz? 20 milyon Kürt var bu insanların talepleri neden meczupluk olsun." dedi. (Gazeteciler)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.