30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

MİROĞLU: KUZEY IRAK DEMEMEK LAZIM, GÜNEY KÜRDİSTAN DEMEK LAZIM FALAN..!

Taraf yazarı Orhan Miroğlu, Güney Kürdistan izlenimlerini canlı yayında Balçiçek İlter'e anlattı.

Miroğlu: Kuzey Irak dememek lazım, Güney Kürdistan demek lazım falan..!

05 Haziran 2012 Salı 11:22

Balçiçek İlter,Söz Sende'de haftanın ilk sözünü yazar Orhan Miroğlu'na verdi. Taraf yazarı Miroğlu, Güney Kürdistan izlenimlerini canlı yayında anlattı..

Miroğlu Erbil'e yaptığı geziyle ilgili olarak şunları anlattı:



Ben 7-8 yıl önce gittiğim zaman orada fiili bir işleyiş vardı. Ama bütçeleri 300 milyon dolar filandı. Şimdi 10 milyar dolardan fazla bütçe var. Divan Otelinin kurulmasının Koç Grubunun gaz yataklarına yönelik ilgisi diye konuşuluyor. Koç Grubunun gelmesi dedikodu olarak iştah açıcı yeraltı kaynaklarının keşfedilmesi anlamına geliyor. 2018 yılında Kürdistan Hükümeti'nin milli bütçesi 100 milyar dolar olacak. Öngörülen tarih 20 yıl sonrası değil.

Biz hani bekliyoruz ya Türkiye Cumhuriyeti 2023'de ne olacak filan diye. Benim aklıma orada GAP geldi. Türkiye Mesut Barzani'ye GAP'ı beraber bitirelim diyebilir. O noktaya geliniyor bence. Kürdistan'ın bu kaynağınını bir şekilde projelere dönüştürülmesi lazım. Uludere çok konuşulmadı Erbil'de. Ben ideal devlet yönetimi konuşuldu. Ben de Cumhuriyet tarihinden alıp Türkiye'yi anlattım. AK Parti hükümetinin açmazlarından söz ettim. Türkiye'de tüm sorunların Kürt sorununun çözümüne gelip dayandığını anlattım."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.