29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin16°C

MİLLİYET'TE İMRALI TUTANAKLARI KRİZİ İDDİASI!

BDP milletvekillerinin İmralı ziyareti sonrası Türkiye, sızdırılan görüşme tutanaklarını Milliyet'ten okumuştu.

Milliyet'te İmralı tutanakları krizi iddiası!

05 Mart 2013 Salı 13:10

BDP milletvekillerinin İmralı ziyareti sonrası Türkiye, görüşme tutanaklarını yayınlayan Milliyet'in haberiyle çalkalandı. Başbakan Erdoğan, Balıkesir'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Eğer gazetecilik buysa batsın böyle gazetecilik" dedi.

İşte Milliyet'te yayınlanan İmralı tutanakları gazetede deprem etkisi yarattı. Medyatava'nın haberine göre; Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, dün akşam saatlerinde gazetenin sahibi Erdoğan Demirören'le görüştü. Ve o görüşmenin ardından gazeteden ayrıldı. 

DAVETE KATILMADI

Bu gelişmenin ardından Sazak, dün akşam Demirören'in Vatan ve Miliyet'in köşe yazarları ile yöneticilerine verdiği özel davete de katılmadı.

PATRON İKİ YAZARI İSTEMİYOR

Davete katılmayan Sazak'ın bu tepkisinin arkasında İmralı tutunaklarıyla başlayan kriz var. Fakat bir önemli neden daha var: O da gazetenin iki önemli yazarı Hasan Cemal ve Can Dündar, Yıldırım Demirören'in istememesi. 

CEMAL'İN 3 GÜNDÜR YAZILARI YAYIMLANMIYOR 

Zaten Hasan Cemal'in 3 gündür yazılarının yayınlanmaması da iddiaları perçinliyor.  Ve bir detay daha; bugün Milliyet yazıişleri toplantısını Tahir Özyurtseven yönetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.