03 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Berlin25°C

MİLLİYET YAZARINDAN BOMBA İDDİA!

CNN Türk ekranından yayınlanan Tarafsız Bölge de diğer programlar gibi MİT depremini mercek altına aldı.

Milliyet yazarından bomba iddia!

14 Şubat 2012 Salı 08:46

Ahmet Hakan'ın modere ettiği programda Milliyet yazarı Kadri Gürsel'in değerlendirmeleri dikkat çekti.

'AKP ile Cemaat arasındaki kavganın durulmuş' olduğuna işaret eden Gürsel "bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. "Cemaat, hükümetin bu hamleye böyle bir tepki göstereceğini hesap edemedi" diyen Milliyet yazarı iki yapı arasındaki ilişkinin karşılıklı olarak birbirini tamamladığını söyledi.



"Cemaat ve hükümet arasındaki kavgada taraflar şu anda durulmuş gözüküyor. İki tarafın da zarar gördüğünü değerlendirdiler. Bunu Ekrem Dumanlı'nın yazısında gördüğümüz gibi üçüncü kişileri sevindirmemek için yaptılar. Burada üçüncü kişiler iktidar koalisyonunun dışında kalan herkesi kapsıyor. Savcılar bu kez baltayı taşa vurdular. Ama hem balta zarar gördü hem taş zarar gördü. Bu nedenle duruldular. Diğer yandan iki taraf da hamlelerine devam ediyor. Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır, vazo kırılmıştır.

Cemaat AKP koalisyonu hukuka değil akite ve türdeş bir benzerliğe dayanıyor. Bir yanda hukuku anayasal sınırla çizilmiş hükümet diğer yanda cemaat var. Bu birliktelik karşılıklı olarak birbilerinin eksiklerini kapatan bir şekilde ilerledi. AKP'nin kadro, medya ve uluslararası ilişkilerdeki eksiğini Cemaat kapattı. Özellikle kadro sorunu bürokrasiden gelen değil daha inançlı donanımlı olan cemaat tarafından kapatıldı. Bu alanlarda Cemaat'in hazırda bir birikimi vardı. Mesela AKP'nin medya modeli başarılı olamadı. Ama Cemaatin medyası başarılı bir şekilde devam ediyor. Diğer yandan Cemaatin eksikiği olan parti örgütlenmesi ve siyasi gücü AKP kapattı."

Gürsel, cemaat-AKP çatışması olarak özetlediği süreçte savcıların yaptığı girişimi ise "cemaatin paylaşım modelinden duyduğu rahatsızlık ya da marazi bir özgüven" diyerek açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.