05 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin17°C

MİLLİ GAZETE'DE 'BELEŞ YAZAR' KRİZİ!

Milli Gazete yazarına 200 TL bile vermeyince "beleş yazar krizi" patladı. Yazar istifa etti. Hakkını helal etmediği gibi açtı ağzını yumdu gözünü...

Milli Gazete'de 'Beleş Yazar' krizi!

04 Şubat 2010 Perşembe 11:46

Milli Gazete yazarına 200 TL bile vermeyince "beleş yazar krizi" patladı. Yazar istifa etti. Hakkını helal etmediği gibi açtı ağzını yumdu gözünü... Geçen haftalarda Milli Gazete´de yazarlığını sürdüren Aydın Başar gazetede ki yazılarına son verme kararı aldı.

Bunun nedenini ise şöyle açıkladı...

2 yıldır milli gazetede telifsiz yazıyorum. Bu günlerde maddi sıkıntılarım dolayısıyla kendilerinden ayda 200 tl telif istedim. Bunu kabul etmedikleri için yazılarımı bıraktım.

Buraya kadar herşey normal.

Son yazımın alltına iki cümlelelik bir veda notu yazdım. Gazete yetkilileri son yazımı yayınladıkları halde veda notumu yayınlamadılar. Oysa okuyucularımla vedalaşmamın en doğal hakkım olduğunu düşünüyordum. Bunu bile çok gördüler. Şuan çok kırgın ve üzgünüm.

İki yıl gece gündüz demeden yazalım; sonucu okuyucularla helalleşemeden ayrılmak olsun. Bu apaçık bir haksızlık. Haksızlık karşısında susmanın dilsiz şeytanlık olarak algılandığı bir kültürden gelen birisi olarak bu haksızlığı yapanları kınıyorum.

Eskiden Babıali'de bir nezaket varmış. Şimdilerde bu tür değerler sadece lafta var. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de gazetenin yetkilileri, bana, "sen dışarıdan yazı gönderen birisin, gazetemizin kadrolu yazarı değilsin" diyerek şimdiye kadarki emeklerimi küçümsediler.

"Veda notumu yayınlamazsanız hakkımı öbür tarafta almak üzere helal etmiyorum" desem de tavırları değişmedi. Yazmak bu kadar ucuz mudur? Hak hukuk meseleleri önemsiz meseleler midir? Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bu vesile ile tüm okuyucularımdan helallik diliyorum.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.