30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara23°C
  • İzmir27°C
  • Berlin28°C

MHP'Lİ VEKİLE 'FAŞİST' DEDİ!

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ile MHP Ankara Miletvekili Prof.Özcan Yeniçeri canlı yayında birbirine girdi.

MHP'li vekile 'faşist' dedi!

15 Eylül 2011 Perşembe 14:51

Beyaz Tv ekranlarında Özay Şendir'in moderatörlüğünde ekrana gelen Acı Kahve'de bu hafta PKK ve MİT arasında yapılan görüşmeler masaya yatırıldı. "Görüşmeyi kim kaydetti?" sorusuna cevap aranırken, konu dönüp dolaşıp, PKK'nın ne zaman çıktığına gelince, Sevilay Yükselir ve program konuğu MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri arasından canlı yayında sert tartışmalar yaşandı.

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'in " Bu kavga bu savaş kaç yıldır devam ediyor?" sorusuna MHP'li vekilin verdiği cevap ise stüdyoda gergin anların yaşanmasına neden oldu. Yeniçeri, PKK'nın tarih boyu süren bir süreci olduğuna dikkat çekerek "Bu savaş 1850'lilerden bu yana devam ediyor. 1829'lu yıllarda Kavala'lı Mehmet Ali Paşa'nın Kütahya ve Nizip'te Osmanlı ordularını yendikten sonra başlayan bir ayrılıkçı damar var. 150-160 yıldır devam eden bir süreç var. Tarihten gelen bölücü bir ayrılıkcı damar var." 

ŞOVEN, IRKÇI,FAŞİZAN YAKLAŞIM

MHP'li vekilile tepki gösteren Yükselir "Kürtlerin hep böyle tarihinde geçmişinde bir bölücülük vardır. Çok şoven, çok ırkçı, gerçekten çok faşizan bir yaklaşım. Sizi kınıyorum. Biz burada çok önemli bir konuyu konuşuyoruz. Nasıl söylersiniz böyle bir şeyi? Çok ayıp bir şey, çok ayıp bin yıldır biz aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz. Ortada bir sorun var, o sorunu çözeceğiz." dedi.

BU İŞİ BECEREMEDİNİZ

Hükümetin kürt politikasından övgüyle bahseden Yükselir "Sizin o beğenmediğiniz AKP hükümeti de, Cumhuriyet tarihinde kimsenin yapamadığını yapmıştır. Bununda kamuoyuna yansıması onurdur, şereftir. Hiçte utanılacak bir şey yok. Siz otuz yıl boyunca bomba yağdırdınız, silah tuttunuz hiç bir şey beceremediniz. Bari onlar bu işi çözmeye çalışıyorlar." diyerek tepkisini sert bir dille dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.