24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir24°C
  • Berlin4°C

'MEVDUAT HESAPLARINA EL KONULMASI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Trabzon'daki konuşması üzerinden 'algı operasyonu' yapıldığı belirtildi.

'Mevduat hesaplarına el konulması söz konusu değil'

13 Ağustos 2018 Pazartesi 06:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’daki konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı sözcülüğünden açıklama geldi

Açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir” denilirken Erdoğan’ın konuşması üzerinden 'algı operasyonu' yapıldığı vurgulandı:

'CUMHURBAŞKANIMIZ, B VE C PLANLARI HAKKINDA HENÜZ BİLGİLENDİRME YAPMADI' 

“Cumhurbaşkanımızın açıklamaları üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor. Bu algı operasyonu ülkemizin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşın bir parçasıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir. Cumhurbaşkanımızın sözleri Türkiye ekonomisini güçlendirmeye yönelik devletimizin kararlı tutumunu yansıtmakta, ülkemizden döviz kaçışını engellemeye dönük bir uyarı mahiyeti taşımaktadır. Cumhurbaşkanımız henüz B ve C senaryolarının detaylarına ilişkin bir bilgilendirme yapmamışken sanal senaryolar üreterek halkımızı ve piyasa aktörlerini tedirgin etme çabası kabul edilemez. Türkiye, bir ekonomik savaş vermektedir. Buna mukabil ekonomimiz güçlüdür, bu savaşı millet-devlet birlikteliğiyle biz kazanacağız!”

'DÖVİZ ALMA YOLUNA GİDENLERE B VE C PLANINI UYGULAMAK ZORUNDA KALIRIZ'

Trabzon Valiliği’nin düzenlediği yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değildir; sanayicinin ve tüccarın da görevidir. Sanayicilere sesleniyorum. Bankalara saldırarak döviz alma yoluna gitmeyin.  Aksi takdirde biz de B ve C planını uygulamak zorunda kalırız, bunu da böyle biliniz" demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.