30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara24°C
  • İzmir27°C
  • Berlin27°C

METİNER'İN SES KAYDI MAHKEMELİK OLDU!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in olduğu iddia edilen ses kaydı için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Metiner'in ses kaydı mahkemelik oldu!

04 Eylül 2011 Pazar 17:58

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in olduğu iddia edilen ses kaydı için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Metiner'in avukatı İsmail Altan tarafından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusunda, sosyalisr1968 takma ismi kullanan ve videoyu yüklediği tahmin edilen kişinin cezalandırılması istendi.

Suç duyurusunda, Metiner'in Ramazan Bayramı'nda Adıyaman'da bu tür bir konuşma yapmadığı, montajlanarak hazırlandığı, düzmece olduğu belirtilerek, sanık veya sanıkların amaçlarının milletvekilini ve partiyi küçük düşürmek, zor durumda bırakmak ve kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmak olduğu kaydedildi.

Suç duyurusunda şöyle denildi: "Müvekkilin çeşitli zamanlarda yapılan konuşmalarının, elektronik ortamda değiştirilerek ve montajlanarak hayali bir konuşma yaratıldığı görülmektedir. Ses kaydı tamamen sahte olup, gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Müvekkil, bu durumdan derin bir üzüntü duymaktadır. Bu kayıt, elektronik ortamda hazırlanmış olup, bir ortam dinlemesi olmayıp, tamamen düzmece ve kurmacadan ibarettir.

Zira ses kaydının bir kalabalık ortamda kayıt edildiğine dair hiçbir emare taşımamaktadır. Kayıt, eskiye ait politik öğelerden ve politikacılardan (bugün olmayan) bahsedilmesi, sayın başbakanın bu eski siyasetçilerle işbirliği halinde olduğundan bahsedilmesi kaydın Düzmece ve Sahte bir kayıt olduğunu rahatlıkla açıklamaktadır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.