02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin26°C

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN GÖZALTINDA

Türk sinema ve tiyatrosunun önemli sanatçılarından Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, bugün sabah saatlerinde evlerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Akpınar ve Gezen, polis eşliğinde Anadolu Adliyesi'ne götürüldü.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen gözaltında

24 Aralık 2018 Pazartesi 11:22

Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Gezen: Kimseye benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum

Odatv'ye konuşan Müjdat Gezen "Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum" dedi.

Akpınar: Bunu hak edecek bir şey yapmadık

Metin Akpınar da şu açıklamayı yaptı: "Savcı gelecek ifademizi vereceğiz. Bizim programdan sözlerimiz cımbızlanarak yanlış ifadeler basında yer aldı. Herhalde o bilgi de Cumhurbaşkanına yanlış iletildiği için o da ‘hesabını verirsiniz’ diye konuştu. Biz bunu hak edecek bir şey yapmadık. Bütün konuşma metninde de ne Cumhurbaşkanının adı geçmiştir ne hedef alınmıştır. Biz sadece çağdaş demokrasinin ülkemizde uygulanması bağlamında tarifler yapmaya çalıştık."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.