24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara19°C
  • İzmir23°C
  • Berlin5°C

MESUD BARZANİ'DEN TRUMP'A: KÜRTLERİN KANI PARA VE SİLAHTAN DAHA DEĞERLİ

Mesud Barzani, Suriye'nin kuzeyi ve doğusundan asker çekerek Türkiye'nin olası harekatına yeşil ışık yakan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Donald Trump'a seslenerek "Kürtlerin kanı para ve silahlardan daha değerlidir" dedi.

Mesud Barzani'den Trump'a: Kürtlerin kanı para ve silahtan daha değerli

09 Ekim 2019 Çarşamba 11:53

Barzani "Sevgili Başkan Trump, lütfen bilin ki Kürdistan her zaman adil haklarının peşinde oldu. Peşmerge IŞİD'i mağlup etti ve teröre karşı koalisyonun etkili bir parçası oldu. Kürtlerin kanı para ve silahlardan daha değerlidir. Teşekkürler" dedi.

Dear President Trump, please know that the people of Kurdistan have always pursued their just rights. The Peshmerga have defeated ISIS and are an effective part of the coalition against terror. The blood of the Kurds is far more valuable than money and weapons. Thank you.

— Masoud Barzani (@masoud_barzani) October 9, 2019

TRUMP 'PARA VE SİLAHLA YARDIM EDİYORUZ' DEMİŞTİ

Barzani'nin mesajı Donald Trump'ın dün attığı tweetlere cevap niteliği taşıyor.

ABD Başkanı, "Suriye'den ayrılma sürecinde olabiliriz ama hiçbir şekilde özel insanlar ve muhteşem savaşçılar olan Kürtleri terk etmedik. Bir NATO üyesi ve ticari ortak olan Türkiye'yle ilişkimizde olduğu gibi. Türkiye hali hazırda geniş bir Kürt nüfusuna sahip ve Suriye'nin o bölgesinde sadece 50 askerimizin kaldığını ve onları da çektiğimizi çok iyi anlıyor.  Türkiye'den gelecek mecburi olmayan ya da gereksiz saldırı onların ekonomisi ve kırılgan para birimleri için yıkıcı olacaktır. Kürtlere finansal olarak ve silahlarla yardım ediyoruz!" demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.