20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

MESUD BARZANİ'DEN 140. MADDE İLE İLGİLİ İDDİA İÇİN AÇIKLAMA

Başkan Mesud Barzani’nin, Irak eski Başbakanı ve Vataniyye Koalisyonu lideri İyad Allavi’yle yaptığı görüşmede, Irak Anayasası’nın 140’ıncı maddesinde değişiklik yapılmasını kabul ettiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Mesud Barzani'den 140. Madde ile ilgili iddia için açıklama

03 Kasım 2019 Pazar 22:27

Mesud Barzani'nin Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında geçen Barzani’nin, Irak eski Başbakanı ve Vataniyye Koalisyonu lideri İyad Allavi ile yaptığı görüşmede, Irak Anayasası’nın 140’ıncı maddesinde değişiklik yapılmasını kabul ettiği şeklindeki iddia yalanlandı.

Barzani hem yaptığı açıklamalarda hem de Iraklı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerde “Anayasa değişikliği dayatma ya da zorla yapılmamalı, aynı zamanda anayasa değişikliği demokrasi, Kürt milletinin ve diğer bileşenlerin haklarından geri adım atılmasına yol açmamalı” görüşünü dile getirdi.

Başkan Barzani’nin Ofisi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı medya organları, Başkan Barzani’nin Sayın İyad Allavi’yle gerçekleştirdiği son görüşmede anayasada değişiklik yapılmasının ele alındığı ve Başkan Barzani’nin anayasada değişiklik yapılmasını kabul ettiği şeklinde haberler yer aldı.

Bu yalan haberleri reddediyor ve şunu belirtiyoruz ki; Kürdistan halkı, Başkan Barzani’nin Kürdistan toprağı ve halkının meşru haklarının gerçek savunucusu olduğunu ve bu hak ve kazanımları asla pazarlık konusu yapmayacağını bilir.

Başkan Barzani, anayasada yapılacak değişikliklerde, halkımızın haklarından geri adım atılmaması gerektiğini ve Kürdistan Bölgesi’nin özelliğinin geriletilmesinin kabul edilemez olduğunu yaptığı açıklamalarla defalarca dile getirmiştir. Tüm Kürdistan halkı, kimlerin bu konularda pazarlık yaptığını gayet iyi bilmektedir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.