25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara27°C
  • İzmir24°C
  • Berlin9°C

MESUD BARZANİ FRANSIZ DIŞİŞLERİ BAKANI’NI KABUL ETTİ

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Kürdistan ziyaretiyle ilgili, “Ziyaretimin amacı, Kürdistan ve Peşmerge Güçleri’ne saygılarımı sunmaktı. Peşmerge geçmişte buralara yaklaşan IŞİD’le savaştan zaferle çıktı” dedi.

Mesud Barzani Fransız Dışişleri Bakanı’nı kabul etti

15 Ocak 2019 Salı 14:31

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, başkent Erbil’deki temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Le Drian, Fransa’nın Kürt halkıyla tarihi ve dostane ilişkilere sahip oluduğunu belirterek, bu ilişkilerin geliştirilerek devam edeceğini söyledi.

Irak’ta demokratik ve federal bir hükümetin kurulmasından yana olduklarını belirten Le Drian, IŞİD tehdidinin ortadan kalkmadığı uyarısında bulundu.

Kürdistan yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Suriye’deki durumu değerlendirdiklerini vurgulayan Fransa Dışişleri Bakanı, Suriye’deki krizin siyasi ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini ifade etti.

6703-065.jpg

Başkan Mesud Barzani ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki ilişkilerden övgüyle bahseden Jean Yves Le Drian, Kürdistan ve Fransa’nın tarihi ve dostane ilişkileriyle gurur duyduklarını belirtti.

6704-005.jpg

Jean Yves Le Drian, yüzbinlerce göçzedeye yaptığı yardımlardan dolayı Kürdistan Hükümeti’ne teşekkür etti.

6702-452.jpg

Bağdat’taki temaslarının ardından başkent Hewler’e gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Başkan Mesud Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani’yle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

6701-155.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.