29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

MESUD BARZANİ: BEŞİKCİ ONUR SEMBOLÜDÜR

Başkan Mesud Barzani, sosyolog İsmail Beşikci’nin Kürdistan halkının amacına ulaşmasında büyük emek sarf ettiğini belirterek, “Beşikçi hepimizin onur duyacağı bir semboldür” dedi.

Mesud Barzani: Beşikci onur sembolüdür

15 Ekim 2018 Pazartesi 16:52

Mesud Barzani bugün başkent Hewler’in Pirmam ilçesindeki ofisinde sosyolog-yazar İsmail Beşikci’yi kabul etti.

Barzani’nin resmi sayfasından yapılan açıklamaya göre görüşmede, 25 Eylül 2107’de gerçekleşen Kürdistan Bağımsızlık Referandumu, 30 Eylül’de gerçekleşen Kürdistan parlamento seçimleri ve sonuçları ele alındı.

Irak ve Kürdistan genel seçimlerinde Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) elde ettiği başarının önemine dikkat çeken Beşikci, bu başarının Kürdistan halkının bağımsızlık referandumuna verdiği destekle, Başkan Barzani’nin Kürdistan’ın meşru davasının öncüsü olarak kabul ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kürdistan’ın meşru davasına ilişkin tavrından ötürü Beşikci’ye teşekkür eden Barzani, “Kürdistan halkının amacına ulaşmasında büyük emek sarf eden Beşikci, hepimizin onur duyacağı bir semboldür” ifadelerini kullandı.

Barzani, Beşikci’nin tüm düşünce, yazı ve çalışmalarının Kürdistan halkının davasını destekleme amacı taşıdığını vurguladı.

6702-427.jpg

Kürdistan bağımsızlık referandumu ve sonrasında gelişen 16 Ekim olaylarına da değinen Barzani, şunları kaydetti:

“KDP’nin Irak ve Kürdistan seçimlerinde elde ettiği başarı, Kürdistan halkının KDP’ye kendi haklarını koruyacağına olan inancının göstergesi ve ulusal duruşunun ödüllendirilmesidir. KDP’nin başarısı, Kürdistan halkının iradesi ve haklarının korunması anlamına gelmektedir.”

Kürdistan halkının mücadelesi, Barzan bölgesi ve Barzani ailesinin mücadele tarihi görüşmede ele alınan diğer konulardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.