18 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara24°C
  • İzmir24°C
  • Berlin12°C

MESRUR BARZANİ, BAFIL TALABANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eşbaşkanı Bafıl Talabani’yle başkent Hewler’de bir araya geldi.

Mesrur Barzani, Bafıl Talabani ile görüştü

27 Temmuz 2020 Pazartesi 21:58

K24’ün haberine göre bugün gerçekleşen görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nin durumu ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek verilmesi konuları üzerinde duruldu.

Partisinin başlıca katılımcı olarak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek verdiğini belirten KYB Eşbaşkanı Talabani, siyasi taraflar arasındaki sorunların resmi kurumlarda soruna dönüşmemesi gerektiğini ve tüm tarafların, sorunların diyalog yoluyla çözümü için destek olması gerektiğini kaydetti.

Talabani, “Bütün kazanımlarımız, birlik ve beraberliğimizin sonucudur. Bu yüzden, bu zor dönem ve krizlerin atlatılması için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani ise Kürdistan Bölgesi halkının zorluklar karşısındaki sabrına vurgu yaparak, iç çekişmelerden rahatsızlık duyduklarını ve tarafların uygun bir siyasi zemin oluşturmasını beklediklerini ifade etti.

Hükümetin, bütün Kürdistan Bölgesi’nin hükümeti olduğunu vurgulayan Başbakan, hükümet ortağı bütün partilerin, hükümetin çalışma programına destek vermesi gerektiğini, zira 9’uncu kabinenin programının, hükümetteki bütün partilerin ortak programı olduğunu dile getirdi.

Başbakan ayrıca, yaşanan ekonomik kriz ve salgının atlatılması ve vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için hükümetin bütün imkanlarıyla çalıştığını, bunun için de bütün tarafların desteğini beklediğini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.