MERVE KAVAKÇI YILLAR SONRA KONUŞTU!
Türkiye'nin ilk başörtülü milletvekili Merve Kavakçı İslam, başörtüsüyle TBMM'ye girmesinin ardından yaşadıklarını 28 Şubat'ın 14'ncü yıldönümünde anlattı.
28 Şubat 2011 Pazartesi 20:42
TBMM'de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in 'Bu kadına haddini bildirin' sözlerini hatırlatan Kavakçı,"Ecevit o sözlerle siyasi linç linç kampanyasının startını vermişti" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da elinden alınan Kavakçı, hukuk mücadelesi sonrası vatandaşlık hakkını kazanmasına karşın halen Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun iade edilmediği söyledi.
ABD'de yaşayan eskki Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı İslam, Habertürk'te Belkıs Kılıçkaya'nın sorularını yanıtladı.
ABD'de eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüşünde Necmettin Erbakan'ın partide görev almasını istediğini söyleyen Kavakçı, TBMM'ye başörtülü girişinde yaşadıklarını "Benim neznimde tüm başörtülü kadınlara yaşadığı bir sorundu" sözleriyle özetledi.
HOCANIN EŞİYLE BİRLİKTEYDİM
28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'ın görevi bırakmasına ilişkin kararı aldığında Nermin Erbakan'la birlikte olduğunu söyleyen Kavakçı,"Ben hocanın eşiyle birlikteydim. Bir ev toplantısında haberi bize o verdi. Refah-Yol hükümeti israf ve yolsuzluklara karşı müthiş bir mücadele başlatmıştı. Bu mücadele bazı çevreleri rahatsız etmişti. 28 Şubat'ta bu rahatsızlığın bir sonucu olarak ortaya çıkmıştı" dedi.
SADECE KALP ATIŞLARIMI DUYUYORDUM
Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilmesinin ardından TBMM'ye ilk giriş sırasında Genel Kurul salonunda yaşanları ise Kavakçı,"O an sadece kalbimin çarpıntısını duyuyordum. Söylenenleri duyduğumu hatırlamıyorum" sözleriyle özetledi:
"Ben başörtülü bir kadın olarak Ankara Tıp Fakültesini bırakmak zorunda kalmıştım. Başörtüm nedeniyle daha önce de bir dizi sorun yaşamıştım. Olacaklara hazırlıklıydım ancak yinede bu denli anti demokratik bir tepki olacağını tahmin etmemiştim. Dönemin Başbakanı Ecevit, 'Bu kadının haddini bildirin' sözleriyle bir siyasi linç kampanyasının da startını vermişti. Bu sürecin ardından 312'nci maddeden yargılandım halkı bölmek, düşmanlığa sevk etmek ve başörtülü olarak meclise girmek suçlarıyla itham edildim. Hakkımdaki tüm davalardan beraat ettim. Ancak tüm bu yaşananları bir şeref madalyası olarak görüyorum."
HALA PASAPORTU YOK
Kavakçı yaşadığı süreçte en büyük darbeyi ise vatandaşlıktan çıkarılmasıyla aldı. Vatandaşlıktan çıkarılması ve milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne giden Kavakçı, davayı kazanmış olmasına karşın hala Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu alamadı. Kavakçı,"Pasaportumu geri almak için gerekli başvuruları yaptım ancak resmi hiçbir yanıt alamadım. Sanırım diplomasi halen bir tedirginlik yaşıyor" dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.