19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

MERKEL: TÜRKİYE'DEKİ YEREL SEÇİM SÜRECİ ENDİŞE YARATTI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’de yerel seçimlerden sonra yaşanan gelişmelerin kendisini endişelendirdiğini söyledi.

Merkel: Türkiye'deki yerel seçim süreci endişe yarattı

16 Mayıs 2019 Perşembe 14:21

Merkel, yerel seçim sürecinin ‘Türkiye’nin AB üyeliği olasılığını artırmadığını’ belirtip, “Aksine Türkiye’deki gelişmelerin yönü konusunda bir endişe nedeni oluşturuyor” dedi.

Süddeutsche Zeitung gazetesi ile bir söyleşi yapan Merkel’e, Avrupa Komisyonu Başkanı olması beklenen Avrupalı siyasetçi Manfred Weber’in Türkiye ile üyelik müzakerelerini sonlandırma niyeti soruldu. Merkel, Türkiye ile müzakerelerin ucu açık olarak sürdürüldüğünü söylese de, “Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasını hiçbir zaman öngörmediğini her zaman söylediğini” de vurguladı.

Merkel şu ifadeleri kullandı: 

“Yerel seçimlerden sonra yaşanan güncel gelişmeler, Türkiye’nin üyelik olasılığını artırmadı. Aksine Türkiye’deki gelişmelerin yönü konusunda bir endişe nedeni oluşturuyor. Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasını öngörmediğini her zaman söyledim. Müzakereler ucu açık olarak sürdürülüyor.

Her zaman bizim için çok önemli olan bu ülkeye yönelik özel ilişkilerden bahsettim. Siyasi etikle ilgili düşünceler birçok noktada farklılıklar gösteriyor ancak buna rağmen ortak çıkarlar söz konusu – Suriye ve İslamcı terörle mücadele konularını düşünelim. Dış politika her zaman değerler ve çıkarların bir karışımıyla yapılır. Burada doğru dengeyi bulmak lazım.” (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.