28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

MERAL AKŞENER: DAMAT BERAT’I HAZİNENİN BAŞINDAN ALIN

İYİ Parti grup toplantısında konuşan Meral Akşener, 'Ekonominin düzelmesi için önce damat Berat’ı Hazinenin başından alın' dedi.

Meral Akşener: Damat Berat’ı Hazinenin başından alın

06 Kasım 2018 Salı 11:40

İYİ Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. 'FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için verdikleri önergenin reddedildiğini hatırlatan Akşener, "FETÖ'nün milletvekili, başkanlık divanı üyesi, grup başkan vekili yok muydu?" diye sordu. Ekonomik krize de değinen Akşener, "Ekonominin düzelmesi için önce damat Berat’ı hazinenin başından alın. İsrafa son verin. Tasarruf yatırımlara son vermek değil, israfı önlemektir" dedi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞININ ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYORLAR'

■ Doğu Türkistan’da AKP susuyor, Andımız konusunda CHP susuyor. Biz neyi görüyorsak onu söylüyoruz neye inanıyorsak onu haykırıyoruz. Bu yüzden başımız dik, sesimiz gür.

■ Bu hain FETÖ’nün, hiç vekili yok muydu, hiç grup başkan vekili yok muydu? Hiç genel başkan yardımcısı yok muydu? Milletimiz bu sorulara cevap istiyor. Verdiğimiz önerge AKP, MHP oylarıyla reddedildi. Geçtiğimiz hafta yine önerge verdik. FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın diye. Yine reddedildi. FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkmasını istemiyorlar. Ama milletvekilleri bir gün, İYİ Parti’nin bu önergesine elbette 'evet' diyecek. Ve o hain kalkışmaya şehit vermiş milletimiz, gerçekleri er ya da geç öğrenecek.

■ Biz, bize neden karşı olduklarını biliyoruz. Biz HDP ile aynı tarafta olmayız diyorlar. Ama bakın ki askerimizin donarak şehit olması araştırılsın diyoruz, HDP ile aynı oyu kullanıyorlar. "İYİ Parti’nin önergesine evet demeyiz" diyorlar. Size ağır geliyorsa, buyurun siz getirin biz ‘evet’ diyelim.

'İKTİDARIN ABD'YE DİZ ÇÖKMESİNİ ASKA UNUTMAYIZ, AFFETMEYİZ'

■ ‘Devleti şirket gibi yöneteceğiz’ diyenler bunu kavrayamaz. Süleyman Şah türbesini yıkıp, vatan toprağını terk edenler bunu anlayamaz. Bunu ancak ‘Vatan sağ olsun’ diyenler anlar. İktidarın Amerika'ya gidip diz çökmesini, papazı yolcu etmesini de asla unutmayız, asla affetmeyiz, asla affetmeyeceğiz.

'BU DAMADA NE YATIRIMCILAR, NE DE MİLLET GÜVENİYOR'

■ İktidarın basiretsiz kararları ve tutarsız politikaları nedeniyle krizin ağırlaşacağı günlere doğru yol alıyoruz. Memleketine giren, pazara giden bunun farkında. Damat Berat örnek olduğumuzu söylese de millet cebinin azaldığının farkında. Cep delik cepken delik. Kriz gittikçe derinleşiyor. Cumhurbaşkanının ekonomik konulara hiç girmemesi ekonominin kötüye gittiğini gösteriyor. Ekonomide durum iyiye gitseydi açıklamaları damat değil kendisi yapardı. Damat Berat ise hızını alamayıp "Ekonomimiz dünyaya örnek oluyor" diyor. Damat ne zaman konuşsa dolar konuşuyor. Bu damada ne yatırımcılar ne de millet güveniyor.

'ÜRETİM DE TÜKETİM DE DURMA NOKTASINDA'

■ "Dünyanın ilk on ekonomisine gireceğiz" diyorlardı, ilk yirmideki yerimizi bile kaybediyoruz. Üretim durma noktasında. Üretimde olduğu gibi tüketim de durma noktasında. Firmalar küçülüyor, işçi çıkarıyor. Ne üretebiliyoruz ne tüketebiliyoruz. Damat Berat’ın ‘ekonomide dengeleme’ dediği işte bu. Sıfıra sıfır elde var sıfır.

'SARAYINDA GÜNDE 2 TRİLYONA DOYMAYANLAR, SİZE SİMİTLE ÇAYI ÇOK GÖRÜYOR'

■ Millet hâlâ aybaşını zor getiriyor, hatta getiremiyor ama onlar saraylarda günlük 2 trilyon harcıyor. Milletim o iktidar artık bildiğiniz iktidar değil. "Tek servetim parmağımdaki yüzük" diyerek iktidara gelen var ya bu zalim iktidar millete bir bardak çay ve simidi çok görüyor. Bunların peşinden gidilir mi? 16 yıllık iktidarlarının ardından gelin o hesabı yapalım. Şimdi çay simitle bir çayla 5 kişilik bir aile geçinemez oldu.

■ Suriyelilere 35 milyar dolar harcayanlar iş emekliye gelince nereden bulayım diyemez. 16 yılda satışlar ve vergilerle elinize 2 trilyon dolar para geçti. Bu parayı ne yaptınız? Duble yol yaptınız 25 milyon dolarlık. Gerisi yok.

'GELİR GELMEZ DEPREM PARALARINA EL KOYDUNUZ, ŞİMDİ DE İŞÇİNİN PARASINA GÖZ KOYUYORSUNUZ'

■ Gelir gelmez deprem paralarına el koydunuz şimdi de işçinin parasına göz koyuyorsun.

■ Milletin birikimlerini sattınız, gençlerimizin de geleceğini satıyorsunuz. Gençlere sesleniyorum. Geleceğiniz ipotek altında. Elinizin altında internet var girin araştırın. Söylediklerim yanlışsa gelin yakama yapışın, doğruysa iktidarın yakasına yapışın.

'YA BİR YOLUNU BULUN, YA DA YOLDAN ÇEKİLİN'

■ Enflasyon pahalılığın adıdır. 25,2 ile ne olur, fakir daha fakir olur. Enflasyon vatandaşımızı kemirir bitirir. Bu rakamlarla yatırım olmaz, Türkiye’yi uçuruma dolu dizgin götürüyorsunuz. İktidar mazeret uydurma konumu değildir, yol bulma konumudur. Ya bir yolunu bulun ya da bu yoldan çekilin.

■ "Otomotiv sektörü nefes alsın ÖTV’yi indirin" dedik. Eksik olsa da geç olsa da bir indirim yaptılar. Ekonominin düzelmesi için önce damat Berat’ı hazinenin başından alın. İsrafa son verin. Tasarruf yatırımlara son vermek değil, israfı önlemektir."

'UNUTTUN MU KENDİ ÇOCUKLARINI NASIL OKUTTUN?'

■ Cumhurbaşkanı kendini oraya taşıyan vatandaşlara sırtını döndü. Burs bekleyen öğrencilere beleşçi diyor. Ayıp be ayıp, unuttun mu kendi çocuklarınızı nasıl okuttunuz? Sosyal yardımları kesecek o yüzden bu yardımlara bağırıp çağırıyor, yolunu yapıyor. Şimdi kodamanlarla, baronlarla yürüyor. Aziz milletim sen bu tabloyu görüyorsun eminim kırmızı kartı yerel seçimlerde göstereceksin.

'NE KADAR KURUM VAR, CUMHURBAŞKANLIĞINA BAĞLANDI'

■ Bir insan her işten anlar mı? Bu anlıyor. Ne kadar kurum var Cumhurbaşkanlığına bağladı. Bütün paraları bir fonda topladı. Başına da kedini ve damadı atadı. Hem elektrikçi, hem muslukçu, hem forvet hem orta saha, hem defans, hem de ekonomist. 81 milyonda kimsede kalmamış hepsi onda toplanmış. Biraz varmış o da damada toplanmış.

'ÇİFTÇİYİ YABANCI TOHUMA MECBUR ETTİ'

■ Milliği sahte çıkmıştı arkadaşın, yerliliği de sahte çıktı. Şimdi de yerli tohuma savaş açtı. Sertifika zorunluluğu getirerek, çiftçiyi yabancı tohuma mecbur etti. Her şeyi inşaattan ibaret zannedenler tarımın önemini anlayabilmiş değiller. Oysa gıda güvenliğinin tehlikeye düşmesi bir milli güvenlik sorunudur."

'KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KÂR KALMAYACAK'

■ Sayıştay'ın raporları yayınlanıyor biliyorsunuz. AKP'nin çay bahçesine çevirdiği yargının tek bir adım bile attığı yok. Yağ tulumuna düşmüş hale gelen hırsızların durumu belli. Bugün Erdoğan'ın gölgesine sığınıp yakayı kurtardığını zannedenler şunu unutmasınlar İYİ Parti iktidarında yolsuzluk, rüşvet olmayacak, en önemlisi kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.