07 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara19°C
  • İzmir24°C
  • Berlin16°C

MEHMET ALTAN'DAN BAŞBAKAN ULUDERE İÇİN ÖZÜR DİLEYECEK İDDİASI!

Mehmet Altan, imc televizyonunda "Gündem Müzakere" programında Ayşegül Doğan'ın sorularını yanıtladı.

Mehmet Altan'dan Başbakan Uludere için özür dileyecek iddiası!

08 Şubat 2013 Cuma 14:09

Hükümetin icraatlarına ve Başbakan'ın bilhassa Uludere katliamına yönelik suskunluğuna ilişkin itirazları sonucu önce Star Gazetesi baş yazarlığından alınan, daha sonra muhalefetini ısrarla sürdürdüğü için köşesi de kaldırılarak gazete ile ilişiği kesilen Prof. Mehmet Altan muhalefet etmekten vazgeçmiyor. 

imc televizyonunda katıldığı "Gündem Müzakere" isimli programda Ayşegül Doğan'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Altan, başkanlık sistemiyle ilgili referanduma gidileceği ve referandum öncesi Uludere Katliamı konusunda Erdoğan'ın özür dileyeceğine ilişkin duyumlar aldığını söyledi.

Altan'a göre başbakan özür dilemek için yeni hazırlanan anayasanın mecliste üçte iki çoğunluk değil de 330'un üzerinde oyla abul edilmesi durumunda gidilecek referandum öncesini bekleyecek.

Böylece Başbakan'ın Uludere katliamını büyütenlere dönüp, "acele ettiniz, raporun sonucunu beklemediniz. bakın işte rapor çıktı ve TSK'nın hatalı olduğu anlaşıldı; devlet adına özür dilerim" diyeceğini savunan Mehmet Altan, özürden sonra büyük ihtimalle birkaç komutanın da görevden alınacağı öngörüsünde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.