10 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir18°C
  • Berlin11°C

MEDYANIN SEKS KASETİ ÇIKMAZI!

Kurumlarına bağlı gazete, televizyon ve internet sitelerinden bir taraftan seks haberleri yayınlarken, diğer taraftan tecavüz haberlerini eleştiren medya, kararını bir türlü veremedi.

Medyanın seks kaseti çıkmazı!

09 Mayıs 2010 Pazar 10:43

Kurumlarına bağlı gazete, televizyon ve internet sitelerinden bir taraftan seks haberleri yayınlarken, diğer taraftan tecavüz haberlerini eleştiren medya, kararını bir türlü veremedi.
 
Son günlerde YİBO'larda yaşanan üzücü taciz ve tecavüz olaylarını manşetlerden lanetleyen medya, diğer taraftan "En beğenilen tecavüz sahneleri"ni seçmeye devam ediyor. Kız çocuklarına yönelik istismar haberlerini, tecavüz sahnelerinden kesilen görüntüler eşliğinde temsili olarak veren medya, istismar eğilimlilerin iştahını kabartıyor.

Bir travestinin vahşice, onlarca kez bıçaklanarak öldürüldüğü haberini kanlı ifadelerle haberleştiren Vatan gazetesi internet sitesinin aynı haberin altına "İşte travesti ...'in en seksi en çıplak fotoğrafları/tıklayın" başlığıyla onlarca fotoğraf koyması da akıllardan çıkmıyor.

SEN YAYINLARSAN AHLAKSIZLIK, BEN YAYINLARSAM HABERCİLİK!

Vakit gazetesinin haber sitesi tarafından altına imza atılan ahlaksızlığı ağır dille eleştiren medyaya bakıldığında "Sen yaparsan ahlaksızlık, ben yaparsam habercilik" mantığının yattığı görülüyor.

Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülere tepki gösteren Vatan, Hürriyet ve Milliyet gazeteleri geçmişte AK Partili Turgut Altınok'la ilgili "seks kaseti"ni yayınlamış ve Turgut Altınok'un Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilmesini sağlamışlardı.

Şimdi aynı gazetelerin Deniz Baykal haberlerine tepki gösterdiği görülüyor. Görüntülerin temini konusunda her iki olayda da akıllara "parti içinden muhalif isim"ler geliyor.

Geçtiğimiz günlerde YİBO olaylarını verirken "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve eşi Hayrunnisa Gül'e" çirkin yakıştırmada bulunan Cumhuriyet gazetesinin de, Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntü karşısında aynı tepkiyi göstermesi dikkat çekiyor.

Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç.Dr. Osman Can'ı, “Eşinin çok eski (öğrencilik yıllarında) bir hocasına gönderdiği iltifat mesajını” haberleştiren Hürriyet gazetesinin de aynı şekilde "özel hayatın gizliliğinden" bahsetmesi eyreti duruyor. (Habertaraf)
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.