30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

MECLİSTE YUMRUK HESAPLAŞMASI!

BDP'li Altan Tan, TBMM Genel Kurul'unda Batman Valisi'ni tedit eden sözleri mecliste kavgaya neden oldu.

Mecliste yumruk hesaplaşması!

27 Mart 2012 Salı 20:01

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, “Devlet bu olayı çıkarmalı, cinler yapmadı bunu. Bunu ortaya çıkarmıyorsa Vali de bu oyunun içindeyse o zaman şahsi hukuk devreye girecek Vali kendine dikkat etsin” sözlerine AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, “Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük bir devlettir, valisini de korur, polisini de korur. Kimsenin devletin valisini tehdit etmek haddi değildir” dedi. Altan Tan, Köksal’ın üzerine yürüdü. Salonda yaşanan gerginliğin ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, oturuma 5 dakika ara verdi.

BDP’Lİ TAN: “VALİ (BATMAN VALİSİ) KENDİNE DİKKAT ETSİN”
Meclis Genel Kurulu’nda, BDP’nin grup önerisi üzerinde konuşan BDP Diyarbakır Millevtekili Altan Tan, Ahmet Türk’e atılan yumruğu hatırlattı ve Batman Valisi’ni eleştirdi, Tan, şöyle dedi:

“Batman’da da bir olay oldu ve bunun üstü örtüldü. Samsun’da aynı olay oldu, suçlu kimse yakalandı, hakim karşısına çıktı. Bir haftadır Batman Valisi mugalata yapıyor, 'elinizde kaset varsa getirin' diyor. Kendi elindeki kasetler oraya kadar çekimler duruyor, olay anı yok. Ahmet Türk çıktı şunu söyledi, dedi ki, eğer bu polis görev olarak beni dövdüyse poliste çıksın, Vali de çıksın devlette çıksın desin ki ben bu görevi buna verdim bu da dövdü. Vali kendi inisiyatifi ile bunu yaptıysa polis kendi inisiyatifi ile yaptıysa benim çağrıma karşılık siyaset ve hukukta sessiz kalıyorsa Vali benim şahsi muhatabımdır.



Aynı Vali 2004’te Midyat Kaymakamıydı. Aynı uygulamaları Midyat’ta yaptı. Devlet bu olayı çıkarmalı, cinler yapmadı bunu. Bunu ortaya çıkarmıyorsa Vali de bu oyunun içindeyse o zaman şahsi hukuk devreye girecek. vali kendine dikkat etsin." Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da, “Tehdit vari konuşamazsınız” diyerek milletvekilini uyardı.

36252

BDP’nin grup önerisinin aleyhinde söz alan AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da, "Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük bir devlettir, valisini de korur, polisini de korur. Kimsenin devletin valisini tehdit etmek haddi değildir” dedi.

ALTAN TAN KÜRSÜYE YÜRÜDÜ, ARAYA VEKİLLER GİRDİ

Kürsüde Köksal konuşurken Altan Tan yerinden kalktı ve Köksal’ın üzerine doğru yürüdü. Araya vekiller girerken Yakut, “Lütfen Sayın Tan oturur musunuz yerinize” diye uyardı. Salonda tansiyonun yükselmesi üzerine Yakut oturuma 5 dakika ara verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.