30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

MECLİS’TE LİDERLERİN DÜELLO GÜNÜ!

2013 yılı bütçe görüşmeleri bugün başlıyor. Liderlerin söz düellosuna sahne olacak Meclis Genel Kurulu’nda muhalefet liderleri hükümete yüklenecek.

Meclis’te liderlerin düello günü!

10 Aralık 2012 Pazartesi 14:00

Meclis Genel Kurulu’nda bugün başlayacak 2013 yılı bütçesi görüşmeleri adeta liderlerin söz düellosuna sahne olacak. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler ile başlayacak olan bütçe maratonu 20 aralık perşembe günü bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalar ile sona erecek.

Bütçe görüşmelerine bugün saat 14.00’da başlanacak ve bitimine kadar, resmî tatil günleri dâhil her gün saat 11:00’dan günlük programın tamamlanmasına kadar devam edilecek. Bütçe görüşmeleri 11 gün sürecek.

İlk gün söz liderlerde

Hükümetin sunuş konuşmasının ardından kürsüye ilk olarak BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak gelecek. Daha sonra sırayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye gelerek konuşacak. Daha sonra Başbakan Erdoğan kürsüye gelerek muhalefetin eleştirilerini yanıtlayacak.

Bütçenin tümü üzerinde gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar (Hükümetin sunuş konuşması hariç) birer saat olacak. Kişisel konuşmalar ise 10’ar dakika ile sınırlandırılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.