26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir17°C
  • Berlin6°C

MAZLUM KOBANİ, ENKS HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) heyetiyle bir araya geldi.

Mazlum Kobani, ENKS heyeti ile bir araya geldi

11 Kasım 2019 Pazartesi 00:53

HSD Genel Komutanı Mazlum Kobani’nin, Rojava'daki son durumu ve siyasi taraflar arasındaki ilişkileri değerlendirmek üzere ENKS’den bir heyetle bir araya geldi..

Görüşmede Rojava'da Kürt siyasi partileri arasında birliği sağlamak için fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Görüşmeyle ilgili Rûdaw’a konuşan ENKS Yürütme Konseyi Üyesi Tahir Hesaf, Mazlum Ebdî ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Hesaf, yapılan görüşmede Rojava’da bulunan siyasi taraflar arasında birliğin konuşulduğunu belirterek, “ENKS Başkanlık Konseyi, Özerk Yönetim ve PYD ile anlaşmaya varılması için değerlendirme ve önerilerini Mazlum Ebdî’ye iletti” dedi.

Geçen hafta K24’e konuşan HSD Genel Komutanı Mazlum Kobani, ENKS ve Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) çatısı altındaki tüm siyasi güçlerin birlik olması gerektiğini ve sürecin aşılması için HSD'nin desteklenmesi gerektiğini belirtmişti.

Mazlum Kobani, Başkan Mesud Barzani’den Rojava’daki siyasi tarafların yakınlaştırılması ve Kürtler arası birlik için rol almasını da istemişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.